O urare cu iubire

Excluzând urările simple care cuprind doar un “La mulți ani !”, am văzut că există două tendințe. Să faci urări despre :

  • Ce este important pentru tine, ce ți-ai dori să primești tu
  • Ce crezi că-i este de folos celui căruia îi faci urarea (în funcție de vârstă, sex, preocupări …)

De exemplu, am un prieten care indiferent de cine este persoana (femeie, barbat), îi urează “ Să te întărească Dumnezeu la părțile slabe !”

Dacă stai să te gândești cred că este mai bună decât “ Să ai tot ce-ți dorești !” , generoasă urare și aparent plina de bune intenții, dar care uneori poate face ravagii în viața omului, dacă Doamne Ferește se îndeplinește.

Că așa avem niște dorințe uneori … (mai mult toane), că ajungem să ne dăm cu stângu în dreptu. Bine că Dumnezeu nu ia în serios toate cererile noastre !

Referitor la asta îmi formulasem până nu demult o astfel de urare, dar cu o tentă de ecologic în ea : “ Să ai tot ce-ți dorești și îți este benefic !”. Pare mai zgârcită, condiționată/limitată de acel cuvânt “benefic”, dar de câte ori am folosit-o am fost cu inima împăcată că nu aduce daune destinatarului.

Tu ce urări faci oamenilor de ziua lor ? 

În ultima vreme, mai precis de acum 2 ani când m-am îndrăgostit (fără să realizez cum, de ce și când s-a întâmplat), îmi dau seama că cea mai frumoasă urare pe care o poți face unui om este despre iubire.

O urare de genul  : “ Îți doresc să ai șansa să cunoști și trăiești iubirea adevărată !“

Știu că pentru cei care au suferit în relațiile de cuplu, această urare poate suna periculos (sau a blestem?). Dar numai pentru simplul motiv că nu au cunoscut cu adevarat IUBIREA.

Au ales greșit persoana de care s-au legat, pentru că nu au ales cu sufletul. Și nici măcar după alegere nu s-au străduit prea mult să transforme relația lor în una plina de iubire.

Acum se feresc de orice relație care ar putea implica și sufletul. Preferă să se uite la iubirile frumoase ale altora, pe NETFLIX sau alte rețele de genul ăsta, în loc să iasă în întâmpinarea iubirii lor.

De multe ori iubirea este atât de aproape dar, pentru că nu are ambalajul din mintea noastră, nu o vedem.

Alteori  ne este frică, sau lene, să întindem mâna și trece mai departe pe lângă noi, fără s-o oprim.  

Mulți dintre noi am uitat că orice lucru se învață și se obține cu puțin efort.

N-am luat din copilărie acea dorință și tenacitate de nestăvilit care ne-a ajutat să învățăm să mergem în picioare. Dacă atunci am fi avut atitudinea delăsătoare de acum, probabil rămâneam să ne târâm și azi de-a bușilea.

Dacă mesajul ăsta a ajuns la tine, înseamnă că ai nevoie de el. Iar menirea mea este să-l fac să-ți aducă ceva bun.

Poate că în agitația vieții, printre sarcini profesionale și altele care țin de supraviețuire, ai uitat de sufletul tău și de nevoia lui de a se conecta cu un alt suflet, ai uitat cum se face, sau te minți (îl minți) că nu ai nevoie, că nu ai timp, că asta vine la pachet cu suferința …și mai bine NU.

Nu aștepta să ți se închidă inima și să te transformi într-un simplu robot. Este plină lumea de roboți mai mult sau mai puțin umanizați. Dar singurul lucru care ne deosebește de ei este că noi putem iubi.

Indiferent de amintirile neplăcute pe care le-ai adunat până în acest moment lasă-le acolo, în trecut, unde le este locul. Nu te mai folosi de ele drept scuză pentru viața searbădă pe care ai ales s-o duci.

Fără iubire suntem niște mecanisme jalnice, întoarse cu cheia doar pentru a supraviețui, dar nu pentru a trăi frumos.

Cine a avut șansa de a trăi sentimentul de iubire, știe despre ce vorbesc. Când inima se deschide cu adevărat spre iubire devenim mai atrăgători.

Apare acea strălucire pe chip și întregul corp este sub influența unui val energetic ce-l reîntinerește. Nici cel mai priceput chirurg estetician sau cremă scumpă de întreținere nu poate reda această prospețime pe care o primește corpul unei persoane îndrăgostite.

Iubirea are cea mai mare putere din Univers pentru că nu cunoaște obstacole. Tot ce mintea hotarăște prin raționamente că nu se poate, iubirea trece dincolo de orice piedică prin credință, speranță și stăruință neclintită.

Dacă vrei să revezi și alte articole în care am vorbit despre iubire, le poți găsi aici :

https://magdalenaciuca.ro/iubire-in-vreme-de-pandemie/

https://magdalenaciuca.ro/iubire-in-vreme-de-pandemie-partea-2-a/      

 https://magdalenaciuca.ro/doar-iubirea/

Și nu în ultimul rând o Meditație pentru purificarea inimii : https://www.youtube.com/watch?v=OwDS5UKDmy0&t=28s 

Dacă nu știi de unde să începi, să readuci iubirea în viața ta, amintește-ți că sunt aici pentru tine, pentru a te ajuta și îndruma.

Te îmbrățișez, Magdalena

 P.S. Îți mulțumesc dacă trimiți acest mesaj celor care au nevoie de el !

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube :

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *