IUBIRE în vreme de pandemie

Apropo` de titlul articolului, unii vor spune : „țara arde și baba se piaptănă !”. 😄

Pe de altă parte, multe dintre vedetele mondene și-ar fi dorit ca în viața lor amoroasă să fie vorba despre iubire în 2020, nu despre divorț.

Cunoscătorii în astrologie au caracterizat anul 2020 ca fiind un an în care se face curățenie în tot ce s-a construit pe un teren șubred și că 2021 va fi un an al recunoașterii si recompensării muncii corecte.

Mulți așteaptă ca totul să revină la normal, dar, după cum a început 2021, pare că ceva din anul trecut a sărit gardul și în 2021. Și atunci te întrebi care normal ?

Unii și-au creat singuri acest normal, s-au reinventat anul trecut și chiar au câștigat, dacă nu material, cel puțin experiență și idei pentru noi piețe de desfacere – în mediul online.

Viața continuă !

Și, la fel ca în vreme de război, oamenii se indrăgostesc, fac copii și își dau voie să fie fericiți chiar și în pandemie.

Am stat de vorbă cu o prietenă foarte bună pe care o cunosc de muuulți ani și o plac pentru că nu se oprește din a învăța lucruri noi și a-și construi viața singură, pas cu pas.

Îmi spunea că în vara anului trecut a (re)întâlnit un bărbat pe care îl cunoștea de 20 de ani, dar nu mai știa nimic despre el pentru că viață i-a dus pe drumuri separate.

Pe vremea aia, cu 20 de ani în urmă, nu știa că el este un bărbat special și poate că nici nu era pe atunci.

La inițiativa lui, au început sa corespodeze pe email. În timp, a descoperit cu surprindere și plăcere că au gânduri, convigeri și valori despre viață foarte asemănătoare, iar asta i-a apropiat.

Și minunea s-a întâmplat ! Ea s-a îndrăgostit de El.

El ? El, habar nu are. Este posibil ca și El să aibă sentimente pentru Ea ? Nu se știe.

Fiecare stă pe craca lui și nici unul nu vorbește nimic despre asta.

Mai mult ca sigur, fiecare să gândește în sinea lui :  „poate că totul este doar în mintea mea, poate că mi s-a părut că … că ar putea fi ceva mai mult între noi”.

Chiar dacă tac, chiar daca Ea își înfrânează orice pornire emoțională, nu are cum să nu observe, să nu simtă, că au început să se manifeste întâmplari ciudate.

De exemplu, într-o zi visa cu ochii deschiși : „ ce frumos ar fi dacă m-ar chema să-i fac o vizită !”. Am uitat să vă spun că momentan locuiesc în țări diferite.

Și ce credeți că s-a întâmplat ? A doua zi, El i-a făcut o invitație să-l viziteze, când va fi posibil (din cauza restricțiilor), cu scopul de a vedea obiectivele turistice din oraș. Nu-i așa că e uluitor cum funcționează telepatia între ei ?

Cred că aici este mâna lui BIG BOSS, așa îi spune o prietenă lui Dumnezeu. Cred că în generozitatea Lui și-a spus :”Hmm, aici ar putea să iasă ceva frumos ! Ia, să le dau o șansă !”

În altă zi, mai precis pe la 3-4 noaptea Ea i-a simțit prezența în dormitor, ca un fel de curent electric ușor. Și l-a visat că o ținea pe după umeri și îi zâmbea.

Vise frumoase de adolescenți, sau o conexiune energetică puternică ?!

Ce se va întâmpla cu ei ? Când se vor vedea ? Nu știu.

Poate am să vă țin la curent …

Pentru Ea cel mai important este că El a reușit să-i deschidă inima ca la 18 ani, când nu se mai aștepta la așa ceva, iar pentru acest DAR mulțumește Divinității în fiecare zi.

În rest, ce-o vrea Big Boss ! De fapt EL le-a deschis calea, dar restul depinde de ei.

Povestea prietenei mele îmi amintește de soarta unei flori : Trandafirul Ierihonului, cunoscută și sub denumirea de “floarea reînvierii”.

Această plantă trăiește ca oricare alta, dar are niște proprietăți ieșite din comun.

În momentul în care condițiile climaterice nu-i mai permit să trăiască, intră într-un fel de moarte aparentă. Se usucă, își retrage rădăcinile din pământ și se transformă într-un ghem lăsându-se purtată de vânt. În această stare uscată poate trăi până la 50 de ani.

În momentul în care a găsit un loc în care condițiile sunt prielnice, se trezește la viață și își continuă înmulțirea si dezvoltarea. 

Am văzut această floare la emisiunea TV. “Mic dejun cu un campion”.  Una dintre invitatele emisiunii i-a adus-o în dar Danielei Zeca Buzura, moderatoarea emisiunii.

Cât timp au stat de vorbă, au pus floarea într-un bol cu apă și aceasta a început să se deschidă. Astfel că, la sfârșitul emisiunii era desfăcută și aproape că-i revenise în totalitate culoarea verde.

Revenind la această metaforă, cred că îi înțeleg comportamentul reținut al prietenei mele. Pare ceva lipsit de sens ca revenirea la viață a acestei flori rare (în cazul ei IUBIREA) să se facă … în absența fizică a  “celui” care a ajutat-o.

Sper totuși să nu dureze 50 de ani 😀

De aceea le doresc din inimă să reușescă să se întâlnească.

Nu poți înlocui o privire, o îmbrățișare sau un sărut din viața reală, nici măcar cu o mie de cuvinte sau emoticoane din planul virtual.

Îmi pare rău, nu-i condamn, îmi cer iertare 🙏celor care – Doamne apără si păzește !🙊 – au reușit sa facă dragoste / sex pe internet în mod virtual. Fie la ei acolo ! 🙈

 Cu drag, Magdalena

P.S. Dacă ți-a plăcut articolul, dă-l mai departe !

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : https://bit.ly/magdalenaciucaYT

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *