FĂ CURAT ÎN VIAȚA TA – partea a 3-a

În partea a 2-a ți-am promis că te voi ajuta în acest proces de iertare oferindu-ți :

–  Acatistul de iertare

–  Ritual de iertare

–  Cele trei direcții de iertare

Dacă vrei să recitești celelalte două părți ale articolului, le găsești aici :

Am fost întrebată : „ Cum pot scapa de gândul că acel om a vrut cu adevarat să-mi facă rău ?”

Ți-aș spune că vei scăpa de acest gând, atunci când nu îl vei mai ține în brațe și nu vei mai crede că este normal să-l ai. Și ți-aș mai spune că nimeni nu a venit în această existență ca să nu fie atins / deranjat de ceva sau cineva, să nu fie schimbat și șlefuit. De aceea suntem aici.

Pe la 20-30 de ani aveam și eu această luptă interioară și nu vedeam mai departe de propriile mele dorințe, interese. Nu mă interesa istoricul unei astfel de persoane. O consideram rea și atât, ca și cum s-ar fi născut așa. Luam totul ca pe ceva personal și o consideram dușmanul meu.

A fost nevoie să capăt mai multe informații pentru a-mi schimba convingerile și apoi să pun în practică ceea ce am învățat. Dar crede-mă, merită tot efortul. Pentru că oricâtă dreptate crezi ca ai tot vei rămâne cu un sentiment de vinovăție. Nu ai de unde să știi sigur dacă ai procedat corect. Dacă ai fi așa sigur, ai fi fericit în această alegere !

Apoi, chiar dacă nu merită să fie iertat acel om – dacă nu de dragul lui – măcar de dragul tău iartă, pentru a nu mai suferi de fiecare dată când te gândești la acea persoană.

Acea rememorare, iar și iar, a evenimentului neplăcut, nu crezi că este un act de masochism ? De ce și cât vrei sa te chinuiești ? Nu cumva îți faci mai mult rău decât cel pe care te-ai supărat ?

Liniștea pe care o obții după IERTARE este asemănătoare cu aruncarea din rucsac a unor căramizi pe care le purtai fără sens în călătoria ta prin viață, dominat doar de ambiție și orgoliu.

Cei care te-au rănit sunt victimele propriilor convingeri limitative, ce au spus despre tine are legătură, de fapt, cu Ei și rănile lor. Roagă-te pentru ei pentru a fi ajutați să scape de demonul care a pus stăpânire pe ei în acel moment.

Ritual Pentru a Ierta

•          Ia o coala de hartie și să începe prin a nota numele persoanelor cu care ai fost în conflict la un moment dat.

•          Lista poate fi completată și în zilele următoare, nu există un termen.

•          Ia pe rand fiecare persoană. Este posibil ca pentru unele persoane să fie nevoie de mai mult timp pentru a face pace cu ele.

•          Azi începi să lucrezi cu persoana nr.1 din lista,maine poate tot cu nr.1 si tot asa ,pana ce simti că poți sterge acea persoana de pe hartie, pentru ca simți din tot sufletul ca ai iertat acea persoană.

•          Apoi treci la urmatoarea si tot asa. Nu conteaza momentul zilei când faci iertarea,nici locul si nici de cate ori (de cate ori simți).

•          Conteaza sa faceti rugăciunea din tot  sufletul !

•          Să nu te mire dacă pe de o parte ștergi persoane din listă, iar pe de alta adaugi nume noi. Înseamnă că procesul de iertare dă roade și Universul îți reamintește chiar și cele mai vechi conflicte.

Înainte de a începe Ritualul spune Acatistul de iertare, pentru a primi ajutor în lucrarea pe care o ai de făcut. Este bine să-l spui și în zilele când nu faci Ritualul de Iertare, vei primi multă liniște.                                                                                                           

Acatistul de iertare

„ Prea Sfânta Treime, sufletul meu strigă la Tine să mă ajuți în a învața să iert și să primesc iertarea fără de care nu vom intra în iubire.

Doar Tu vezi cât mă mint atunci când spun ca am iertat și că iubesc cu adevarat. Dar atâta timp cât țin minte răul nu fac decat să mă amagesc. Prea Sfântă Treime primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.

Prea Sfântă Treime, de toți slăvită, sufletul meu se zbate să învețe iertarea dar nu gasește calea, mă complic în vorbe și mă rătăcesc în fapte, depărtându-mă de calea simplă a învățăturilor Tale.

Te rog pe Tine, dă-mi ajutor și spor în a ierta și a fi iertat. Prea Sfânta Treime, primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate. Amin.”

Cele 3 direcții de iertare

1. Rog sufletul lui …. să mă ierte pentru tot ce i-am greșit de acum și de altă dată, cu vorba, cu gândul sau cu fapta,cu știință sau fără știintă.

2. Iert sufletul lui … pentru tot ce mi-a greșit de acum și de altă dată, cu vorba, cu găndul sau cu fapta, cu știintă sau fără știință și-i dăruiesc din tot sufletul, toată iubirea mea, tot ce am mai bun si mai frumos în mine.

3. Rog Sfânta Treime să ne ierte, pe mine și pe … pentru tot ce am greșit față de întreaga Creație Divină și pentru toată dizarmonia produsă în jurul nostru, cu voie sau fără de voie, de acum și de altă dată. Amin !

………………….

Nu conteaza cine a greșit, pentru că împreună cei doi au creat în acel moment o stare de dizarmonie în Univers. Conteaza conflictul existent între cele două persoane, de aceea este nevoie să iertăm și să rugăm a fi iertați. Fă curat în viața ta ! Lasă-l pe celălalt, fii tu primul !

După ce vei începe să lucrezi cu această rugăciune de iertare, sufletul tău se va elibera de o mare greutate și vei înțelege ce vreau să spun.  

Iertarea este singura cale de a ne curăţa rănile emoţionale,  singura care poate vindeca mintea şi apoi sufletul.

Scrie-mi dacă ai nevoie de sprijinul meu.

 Cu drag, Magdalena

 P.S. Ajută-ți prietenii trimițându-le acest mesaj.

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *