Dă voie plăcerii să intre în viața ta !

S-a încheiat de curând cursul “Tinerețe la orice vârstă”. Nu au fost mulți cursanți, în comparație cu numărul celor care s-au arătat interesați de subiect.

Nu este o noutate să se întâmple așa. Știu că impulsurile de moment pot fi anulate la fel de rapid din mai multe motive. Printre acestea, este ceva care ne împiedică să ne dăm voie să investim în plăcerea noastră ca femei, în dezvoltarea noastră și să ne bucurăm de fiecare zi din viață.

Mesajul cultural, conform căruia femeile nu ar trebui să risipeasca banii pe lucruri care ar putea să le aducă plăcere, bucurie. Un fel de rațiune autoimpusă, primită prin educație, orice femeie care ar face (ar plăti) ceva pentru propria plăcere ar putea să simtă vinovăție. Apoi mesajul religios care demonizează prea multă plăcere, considerând a fi un păcat …

Astfel, multe femei aleg să dea acei bani pentru a cumpăra ceva care folosește altora : cadouri pentru cei din familie, donații pentru acte de caritate,..

Bărbații nu au primit astfel de mesaje culturale prin care să se simtă vinovați că : a avea grijă de nevoile lor înseamnă egoism. Și nu-și pun întrebarea “ Ce va crede lumea ?” atunci când aleg să se simtă bine la o băută cu prietenii sau la o partidă de fotbal ca între bărbați.

Din păcate toate aceste sacrificii învățate de femei sunt trecute cu vederea de ceilalți (mai ales de beneficiarii lor) considerându-le ca pe ceva normal.

Ce legătură are cu acel curs creat de mine ?

Are ! Pentru că oricât ai înțelege cu rațiunea că este frumos să te sacrifici, să te pui pe tine pe locul 2 în viața ta, la un moment dat sufletul tău tânjește după răsfăt, plăcere, stare de bine… Iar toate aceste frustrări ți se citesc pe față, te îmbătrânesc, te urâțesc și nu este nimeni răspunzător de ceea ce se întâmplă cu tine, în afară de persoana ta.

Explicația este următoarea : celulele din creierul nostru produc o moleculă (un gaz) care poartă denumirea de oxid nitric, ori de câte ori corpul simte plăcere : în timpul orgasmului, când râdem, când facem sport, când medităm, când mâncăm ceva care ne face plăcere (mai ales fructe și legume pline de nutrienți).

Oxidul nitric ajută la relaxarea vaselor de sânge, fapt ce duce la o cantitate mai mare de sânge care circulă prin ele. De fapt este efectul pe care îl are Viagra, stimulează eliberarea de oxid nitric care inundă penisul producând erecția.

Cele câteva secunde cât durează eliberarea de oxid nitric, produc o reactie în lanț în corp aducând starea de bine, de relaxare, ajută globulele albe să lupte cu infecțiile, reduce inflamatia celulară, lucrează ca un anticoagulant în prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. Cu cât mai mult oxid nitric este produs în corp, cu atât mai flexibile devin vasele tale de sânge fiind mai relaxate.

La polul opus mânia, frica, supărarea sunt emoții distrugătoare de oxid nitric, ceea ce duce la pierderea energiei vitale și îmbătrânirea organismului. Cei care au accesat cursul “Tinerețe la orice vârstă” au primit și un întreg “program” care activează Regenerarea organismului.  

Pentru că biochimia plăcerii poate neutraliza biochimia îmbatrânirii !

Oxidul nitric este neurotransmițătorul care amplifică și echilibrează nivelurile celorlalți : endorfină, dopamină, serotonină, oxitocină (care favorizează relațiile dintre oameni).

Când debordăm de bucurie suntem conectați la Spiritul nostru, iar asta se vede și în afară. Oamenii caută compania persoanelor fericite, pentru că sunt mai vii și trăiesc cu plăcere orice moment din viață.

Amintiți-vă scena din filmul When Harry Met Sally” în care Meg Ryan simulează cu voce tare un orgasm în timpul prânzului, iar cineva de la masa alăturată cere ospătarului să-i aducă “ce a mâncat doamna”.

Poate că nu vei reuși să simți plăcerea de a te juca și de a te purta atât de natural precum Meg, dar dă-ți voie să te bucuri și să savurezi ce ți-ai pus în farfurie, oftează de plăcere și nu numai în timp ce … mănânci. Vei transmite creierului că ești fericit(ă), iar plăcerea atrge și mai multă plăcere.

Încetează să mai faci pe plac altora, cu riscul de a intra în conflict cu tine. Nu îți va ridica nimeni statuie.

Nu trebuie să te coste o avere ceea ce îți oferi, dar ceea ce vei face cu plăcere va avea efecte benefice pe toate planurile : Fizic, Mental, Emoțional.

Te îmbrățișez cu drag, Magdalena

 P.S. Îți mulțumesc dacă trimiți acest mesaj celor care au nevoie de el !

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube :

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *