Cuvintele frumoase

Mă aflam zilele trecute într-un grup și am asistat la un dialog, între o doamnă de vreo 40 de ani și o tânără de 20 de ani. Dialogul s-a încheiat cu o remarcă din partea doamnei “ dacă atâta te duce mintea !”. Apoi, doamna a intrat în discuție cu altcineva și la sfârsit a făcut aceeași remarcă. Probabil avea o slăbiciune pentrun această frază și o folosea des.

M-am uitat la cei din jur și am văzut că unii zâmbeau politicos ca la o glumă bună.

Nu am zâmbit pentru că știu cât este de nociv să folosești astfel de cuvinte, fie chiar și în glumă.

Ceea ce mulți nu știu, este că acest creier al nostru are câteva particularitați, printre care : ia cuvintele așa cum sunt îndiferent despre cine vorbești, nu ține cont de NEGAȚIE și NU ȘTIE DE GLUMĂ.

Cuvintele sunt ca un cuțit – poți tăia pâine cu el, dar poți face și rău când îl folosești ca pe o armă.

Cuvintele pot fi folosite pozitiv (ne pot înflăcăra inimile), sau negativ (pot răni orgolii, stârni conflicte…).

Dacă folosești cuvinte negative (care îți întăresc convingerile negative) – ai rezultate negative chiar dacă le folosești pentru a scapa de ceva. Creierul omite NU (ex. : nu vreau să fiu bolnav, nu vreau să fiu sărac) și aude doar „bolnav”, „sărac” – ceea ce se straduiește să te servească în viitorul apropiat. 

Creierul nostru nu are capacitatea de a discerne dacă acel cuvânt rostit de tine este pentru tine sau pentru altcineva. Creierul descarcă neurotransmițătorii aferneți vibrației cuvântului rostit = bărfa te va afecta în primul rând pe tine.

Dacă spui ceva în glumă, creierul o va lua ca pe o comandă și te va duce către acel rezultat.

Îmi amintesc de vremea când făceam TAO, că un tânăr a venit la maestrul meu să-i ceară un sfat : „ce să fac ?”, „ pe zi ce trece picioarele mele devin tot mai strâmbe mai crăcanate”.

Maestrul meu care, pe lângă faptul că este o biliotecă ambulantă de remedii naturiste, este și un bun observator, i-a spus simplu : „ nu mai face glume proaste pe seama ta !”.

Ce glumă făcea acel tânăr ? Aproape fiecare frază spusă de el se termina cu „și m-am crăcănat de râs !”

Cuvântul este un vehicul al gândului și acţionează la nivelele cele mai profunde ale fiinţei, influenţând atât persoana cât și interacţiunile și chiar experienţele ei prezente și viitoare.

Deci merită să dăm atenţie modului în care folosim cuvântul, modul în care alegem să răspundem, să reacţionăm când vin către noi cuvinte încărcate negativ.

Revenind la exemplul dat la începutul articolului, cred că ați realizat cât de mult rău puteți face unei persoane prin cuvintele folosite.

Acea tânără poate integra părerea „nu te duce mintea” și, cel puțin față de acea doamnă va avea un comportament mai puțin inteligent.

Din același motiv, extrapolând exemplul, unii bărbați vor căpăta o impotență selectivă față de partenerele care le critică masculinitatea, sau care îi critică în general.

Despre felul în care este bine să folosiți cuvintele, care sunt cuvintele blocante,  cuvintele magice, cum poți atenua efectul unui cuvânt negativ …  și mult mai multe veți afla din cursul Renaște ca Pasărea Phoenix.

Conținutul celor 6 module de curs îl puteți găsi AICI :
https://magdalenaciuca.ro/produs/renaste-ca-pasarea-phoenix-scapa-de-suferinta/

Luna iulie se apropie de sfârșit si odată cu ea expiră și oferta mea de reducere la prețul cursului : 537 lei în loc de  777 lei.

Cursul poate fi plătit aici cu cardul : https://mpy.ro/bnqg5eev

Te rog să-mi adresezi orice întrebare, pe adresa : contact@magdalenaciucă.ro

Cu drag, Magdalena

P.S. Îti mulțumesc că ai ales să trimiți acest mesaj celor care au nevoie de el !

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *