Sexualitatea în Cuplu

Fiecare dintre noi avem niște obiective, niște preferințe, după care ne orientăm.  Și pentru că suntem unici, tocmai aceste valori ne definesc felul în care privim acele părți ale vieții.

Până aici nu este nimic greșit, dar începe să fie greșit atunci când ne comparăm cu alții, când avem impresia că trebuie să fim ca ei, sau și mai rău: că ei ar trebui să fie ca noi.

De aceea, părerile sunt împărțite chiar și în acest domeniu, sexualitatea în cuplu.

Din studiile făcute de specialiști reușita în plan sexual influențează fericirea globală a cupluluidată fiind importanța sexualității în cuplu. Numai că, locul pe care îl ocupă în viața de cuplu nu e neapărat ceea ce ne imaginăm.

Iar asta s-a demonstrat, analizând numesoase cuplurile fericite. S-a observat că ceea ce le aduce satisfacții și dorința de a rămâne împreună, nu vine din zona de sexualitate.  Acolo, au și ele suișuri și coborâșuri. Dar, un cuplu poate fi fericit chiar dacă lucrurile nu merg perfect în plan sexual.

În schimb, ceea ce poate aduce nefericire sunt acele mituri în care cred unele persoane căsătorite. Și pentru că au ales să dea crezare acestor idei toxice, se străduiesc să țină seama de ele în viața lor sexuală de cuplu.

Iată câteva:   

 1. Sexualitatea se află la temelia cuplului.

Sexualitatea contribuie, dar acest element nu reprezintă baza de la care pornește întreaga construcție a relației de cuplu.

Din acest motiv, unele cupluri foarte fericite în plan sexual, ajung să se destrame, dând urmatoarea explicație: „sexul era singurul lucru care mai funcționa în relația noastra”.

Aproape toate cuplurile de lungă durată întâmpină într-o bună zi aceste piedici: o diminuare a dorinței cauzată de un episod depresiv, dificultăți de natura sexuală în cazul femeilor care tocmai au născut, depresia de după naștere, problemele de erecție din partea bărbatului cauzate de stres sau alte probleme de sănătate și de vârstă, dureri provocate de o infecție la nivelul organelor genitale…

Dacă sexualitatea ar fi baza, atunci în toate aceste situații în care sexulitate nu se (mai) poate manifesta deplin, ar provoca depărțirea celor doi. Și știm cu toții că nu se întâmplă asta.

 • Când faci sex trebuie să te simți în al 9-lea cer.

Hai să fim serioși! Doar ignoranții pot spune asta.

Cei care au avut curiozitatea, au aflat cât de multe lucruri influențează o partidă de sex reușită:

 • de la starea emoțional-mentală în care te afli în acel moment, până la ce ai mâncat/băut înainte de…
 • de la starea de relaxare în care te afli, până la ambientul locului (lumini, sunete, mirosuri) în care se petrece întâlnirea
 • energia (plăcere vs. lehamite, admirație vs. dispreț,…) pe care o aduceți fiecare în întâlnire
 • si multe altele…

În afară de cele enumerate mai sus, cei care se așteaptă la a se urca pe culmile plăcerii de fiecare dată, exclud acele partide de amor care dau sarea și piperul în sexualitatea cuplurilor fericite.

Deja a devenit plictisitor acel arhicunoscut și previzibil decor cu lumânări aprinse, petale de trandafiri plutind prin cadă…

Dacă doar ATÂT accepți și te aștepți în acest domeniu, este normal să ajungeți amândoi (mai ales barbatul) să vă simțiți frustrați în scurt timp.

Da, nu l-aș exclude cu totul de pe listă, dar cei care se cunosc și se iubesc cu adevărat își folosesc imaginația mult mai bine. Sexul în cuplurile fericite are multe fațete, pentru că au făcut din el un mod de a se juca și a se distra împreună.

 • Hai să facem și noi…, că așa fac toți (?)!

Cam așa sună îndemnul (pretențiile) celor care merg cu „turma”, fără a ține cont de ceea ce își dorește persoana iubită.

Nu este de mirare că unele femei se simt violate de bărbații lor, care au devenit obsedați în a consuma multă pornografie, aducând-o din mediul virtual în cel real.

Cuplurile fericite nu experimentează neapărat aceste practici la modă : felația, cunilingus, sex anal…

Iar dacă o fac, asta nu reprezintă doar dorința unuia dintre ei, pe motivul „ca să nu moară prost”, ci pentru că au convenit amândoi să încerce, dar și să renunțe dacă nu se simt bine în egală măsură.

Sunt multe de spus și nu le pot cuprinde în câteva rânduri. În această lecție am introdus pentru cursante, punctele importante ale acestui subiect, atât de necesare oricărei femei care doreste liniște și iubire pe tărâmul sexual al cuplului ei:

 • Diferitele fațete ale sexului în cuplurile fericite
 • Cele 3 ipostaze (de evitat) ale unui bărbat refuzat sexual
 • Învață să spui NU bărbatului tău, într-un mod elegant
 • Siguranța și încrederea în sine privind propriul corp
 • Varietatea, Deschiderea și Sinceritatea
 • Capacitatea de a te juca
 • O regulă referitoare la sex
 • Frecvența contează
 • Cum menținem sexualitatea conjugală?
 • Cum să depășim problemele de natura sexuală?
 • Cum îmbătrânim frumos în plan sexual?

Dacă cele de mai sus îți sunt de folos și vrei să știi mai multe, te aștept să discutăm despre posibilitatea intrării tale în program 💃

Programează întâlnirea cu mine aici:   

Cu prietenie,

Magdalena

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *