Regina din tine

 

Am primit o educație diferită de la cei doi părinți. Mama dorea să fiu o gospodină și punct.

Tata dorea ca eu să fiu o doamnă în tot ce însemna apariția mea în societate: maniere, vorbire, îmbrăcăminte, cultură.. De la el am învățat dansurile de societate și alături de el am ascultat prima dată muzică clasică.               .

Mai este nevoie de atitudinea de Regină în zilele noastre ?

Întotdeauna a fost și va fi nevoie. Amintește-ți acea zicere prin care se spune că o femeie este valoroasa dacă întrunește 3 calități : “gospodină în bucătărie, iubită în pat și doamnă (Regină) în societate”.

Poți să o consideri ca fiind o glumă, dar mulți bărbați își doresc acest model de femeie. Iar cei care fug de așa ceva (atitudinea de Regină) sau evită abordarea unei astfel de femei, sunt inhibați pentru că ei înșiși sunt “neterminați” și nici nu își doresc să evolueze.

Dacă vă amintiți, într-un articol anterior, v-am vorbit despre Cele 7 niveluri ale puterii masculine (caracterizate prin starea financiară și poziția în societate).

Da, o să spuneți că sunt mulți care au bani din excrocherii. Dar, știți foarte bine că situația lor financiară este doar de suprafață și foarte precară, precum cultura, educația și bunele lor maniere.

Să nu credeți că iubesc manierismele. În general stau la distanță de cei care fac exces de așa ceva și unora chiar le dau de înțeles că nu are rost să exagereze, că oricum nu-i ia nimeni în serios. Sau, îi prețuiesc doar cei care sunt asemenea lor > falși, care poartă în permanență o mască.

Nu la ei m-am referit atunci când am vorbit despre cele mai înalte niveluri ale puterii masculine.

Mă uit cu admirație la acei bărbați ambițioși care și-au creat o carieră prin eforturile proprii, dar au avut grijă și de interiorul lor, s-au cizelat din toate punctele de vedere, chiar dacă au provenit din familii fără “posibilități”.

Unde sunt, că nu-i vedem ? – spune câte o doamnă.

Sunt exact acolo unde îi cauți cel mai puțin. În apropierea ta.

Dar trec neobservați, nu ies în evidență printr-un comportament de Casanova, flirtând în dreapta și-n stânga.

Pentru că sunt ocupați cu lucruri serioase, nu fac liste cu femeile cucerite, nu lenevesc prin baruri și nu se plâng că viața este grea sau nedreaptă.

Eu i-am întâlnit și am apreciat modul lor discret și elegat de a se purta, de a vorbi.

Da, aceștia există, eu i-am întâlnit. Și în zilele noastre deschid – unei femei – portiera la mașină. Și nu cred că au făcut o excepție cu mine. Au vrut și au reușit să fie așa. Sunt acei bărbați speciali, care merită tot respectul și iubirea unei femei.

Și o fac fără efort, pentru că le-a intrat în relflex. Așa cum unii dintre noi, tot din reflex, ne spălăm pe mâini când ajungem acasă.

Cred că ați ghicit că titlul acestui articol se referă la recenta lecție din cursul Magia Feminității în Cuplu. Este obiceiul meu, de când a început cursul, să vă fac un rezumat săptămânal la ceea ce am transmis cursantelor mele.

Chiar dacă ți se pare nepotrivit timpurilor noastre, făcând o comparație între palatul reginei și apartamentele de bloc, nu merge cu gândul în direcția asta.

Este de dorit ca orice femeie să dețină calitătile unei Regine pentru a le folosi la momentul potrivit, atât în societate cât și în viața de cuplu.

Care sunt aceste calități ? 

Femeia în arhetipul Regina este : o persoană cu o minte subtilă, versată în psihologia oamenilor din jurul ei care surprinde cu ușurință starea de spirit a celor de față acționând în concordanță cu aceasta, are sânge rece, acționează chibzuit și știe când să fie furioasă și când să zâmbească, nu vorbeste în argou, este predispusă la căutări spirituale și în general caută sensul vieții, este independentă, iubește libertatea si puterea dar nu le folosește distructiv, este imprevizibilă, are încredere în sine, stăpânește arta discursului, și-a dezvoltat și își dezvoltă intuiția prin practici energetice putând anticipa viitorul, nu are dependențe și nu intră în conflict cu propria ei persoană pentru că asta i-ar diminua puterea.

Dar mai presus de orice are o atitudine demnă, NU arogantă – așa cum unele femei au au înțeles și practică greșit atitudinea de regină.

Poate că ți se pare prea mult să ai, sau să dobândești, toate acele calități enumerate mai sus.

Dar, cât te costă dacă nu le ai ?

Cât te costă dacă nu ai independență și libertate, adică să poți să trăiești așa cum îți este ție benefic, ca orice persoană cu drepturi depline la viața sa ?

Doar sclavi nu-și aparțin. Altcineva dispune de viața lor.

Poate că ți-ai dorit și tu să participi la acest curs, dar când i-ai cerut voie (=bani) LUI, te-a refuzat și ți-a spus că astea sunt prostii.

Poate nu știai, dar, stăpânului nu-i le place ca sclavul său să capete cunoaștere pentru că s-ar putea să afle că valorează mai mult decât să fie un simplu obiect menit să-l satisfacă pe el.

Pentru că, dacă tu te transformi în urma acestui program, va fi nevoie să se transforme și el într-un bărbat cu mai mult respect față de tine (ca om și ca femeie) – ceea ce nu dorește.

Cât te costă să nu ai încredere în tine ? Cred că observi și tu >>> o viață lipsită de satisfacții. Nu crezi că meriți mai mult și ca urmare ai învățat să nu îți dorești mai mult.

Cât te costă că NU ai învățat să acționezi cu calm ?

Femeile impulsive, au parte de scandaluri, agresivitate verbală sau fizică și toate șansele de a fi părăsite pentru o alta.

Iar lista poate continua cu toate celelalte calități ale reginei, care fiind absente în personalitatea unei femei, o predispun pe aceasta la o viață plină de compromisuri.

Dacă vei alege să privești către acele femei fericite alături de partenerul lor, vei observa că ele dețin în foarte mare parte acele însușiri caracteristice Reginei.

Nu, nu au avut „noroc”! Și-au făcut singure norocul investind (timp, cunoaștere și bani) pentru a crea varianta lor cea mai bună.

Privește în direcția bună, nu la ororile existente în jur !

Și cum poate fi numită altfel decât oroare, atunci când vezi / auzi o fata de liceu care folosește înjurături golănești. Înjurături care conțin părți ale corpului pe care ea nu le are. Cu asta a ales să impresioneze ca “femeie” ?!

Da, stilul se învață. Ca o limba străină. Nu toți avem un accent perfect, dar măcar ne vom comporta adecvat în anumite circumstanțe, într-un mod relaxat.

Pe scurt, la prezentarea arhetipului Regina cursantele au primit :

 • Elemente care definesc rolul de Regină
 • Obținerea si Intensificarea calităților elementului AER (caracteristic Reginei)
 • Exercițiu de eliminare a supărărilor pe tine însăți 
 • Ținuta Reginei (atitudine, postură, îmbracăminte, coafură, machiaj, parfum creat din câteva esențe)
 • Afacerile unei femei în rol de regină
 • Bărbatul potrivit
 • Cele două Chakre care își pun amprenta pe calitățile Reginei – exerciții fizice pentru buna lor funcționare
 • Cum facem diferența dintre vocea sufletului și vocea minții pentru dobândirea Intuiției
 • Indicații și activități practice pentru intrarea în rolul de Regină
 • Meditația de vindecare a Copilului Interior, pentru a scăpa de rolul de victimă (nepotrivit Reginei)
 • Test pentru calitățile native de lider
 • Alte meditații specifice rolului de Regină

Dacă cele de mai sus îți sunt benefice pentru îmbogățirea personalității tale, te poți înscrie aici pentru a afla mai multe detalii : https://forms.gle/MrF2dtLWdGDByJEs9

Tot ce pot să-ți spun, este că nu contează ce vârstă ai. O dovadă sunt chiar eu.  Oricând este momentul potrivit pentru o schimbare benefică.

Iar luna aceasta te poate inspira, pentru a-ți face singură un cadou folositor.

Locuiești într-o casă, într-un oraș, într-o țară.. dar înainte de orice locuiești cu (în) tine însăți. De ce nu ți-ai pune în valoare tot ce ai mai frumos în tine ?

În felul acesta vei învăța să te simți bine în pielea ta, în hainele tale, cu zâmbetul tău, cu vocea ta…

Mai mult de atât, dacă ai o fiică îi poți oferi șansa de a avea (ceea ce din totdeauna ți-ai dorit pentru ea) o viață frumoasă, formându-se ca femeie în acest curs.

Cu drag,

Magdalena

P.S. Mulțumesc ca dai mai departe informația !

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : 

TIC-TOC :   

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *