Purificarea Inimii

Chiar dacă urările mele de Crăciun dădeau de înțeles că este ultimul mesaj pe anul acesta, m-am gândit să vă fac un cadou deosebit pe acest final de an.

Acest cadou o să vă ajute să vă eliberați de tot bagajul de emoții negative care v-au produs suferință în 2020.

Veți intra în 2021 liberi si pregătiți să primiți tot ce este mai bun : iubire, bucurie, pace, echilibru și tot ce vă dorițI și vă este benefic în noul An.

Iată despre ce este vorba :

V-ați gândit vreodată la purificarea inimii ca la ceva normal ? Așa cum este privită în mod normal igiena fizică zilnică.

Pentru Purificarea Inimii avem un instrument foarte simplu – lacrimile.

Când trecem printr-o emoţie puternică (plăcută sau neplăcută), de obicei izbucnim în lacrimi. Iar acest lucru este foarte bun pentru organism. Lacrimile purifică ochii şi distrug peste 90% dintre bacteriile dăunătoare.

Plânsul ne ajută cu adevărat să ne descărcăm emoţiile negative. Ați observat cât de ușurați ne simțim după ce plângem ? Ca și cum ni s-ar fi luat o piatra de pe inimă.

Din cercetările făcute, s-a constatat că există o diferență între lacrimile produse de emoții și cele provocate de anumite substanțe care vin în contact cu ochii (ca de exemplu : când tai o ceapă sau când razi hrean).

Lacrimile provenite din emoții cresc nivelul hormonului fericirii, oxitocina. Plânsul este o reacţie sănătoasă atâta timp cât nu este însoțit de : insomnie, apatie, pierdere în greutate – acestea fiind simptome ce pot fi asociate cu tulburări psihice și este necesar un consult la medicul de specialitate.

Dar nu întotdeauna “ne permitem” să plângem. Ceea ce ne reține poate fi o conduită preluată din copilărie când părinții se străduiau să ne dezvețe de acest obicei de a ne smiorcăi din orice.

În copilărie (cel puțin în a mea) plânsul era privit ca o dovadă de slăbiciune și chiar de autorăsfăț exagerat. Iar în cazul băieților, viitorii bărbati, era considerat o rușine.

Așa se face că, adulți fiind, avem tendința de a ne abține sau de a amâna să dăm drumul lacrimilor oricând si oriunde.

Vi s-a întâmplat și vouă ?

Mie mi s-a întâplat să amân să plâng. Ba nu era cazul să fiu văzută plângând, ba mi-era teamă că se strică machiajul ochilor … În acel moment îmi promiteam că imediat ce voi ajunge acasă voi da drumul lacrimilor în voie.

Dar, ce să vezi, mă luam cu alte treburi și nu mai aveam chef de așa ceva.

Această abținere sau amânare face ca, încetul cu încetul, să se așeaze un fel de barieră psiho-emoțională în calea lacrimilor și nu o mai poți face în mod natural.

Apoi, trec perioade mari de timp și te obișnuiești să te abții. Se instalează un blocaj de care nu mai poți scăpa. Simți cum îți plânge sufletul, dar lacrimile fizice nu mai apar.

Acest blocaj poate fi înlăturat întâmplător, atunci când în prezent se manifestă ceva, ca o ANCORĂ (auditivă, vizuală, kinestezică, olfactivă…), care readuce în memorie întâmplarea ce ne-a produs suferință.

Un astfel de exemplu este această înregistrare din timpul concursului X Factor, în care Mihai Bendeac a izbucnit în lacrimi în timp ce Lavinia Florea cânta melodia “Nu mă uita” : https://www.youtube.com/watch?v=PnX3bbNrz3Y…

Eliberare emoțională care ajută inima să se purifice de emoțiile negative acumulate, se poate face și într-un mod controlat printr-o meditație.

Când îți simți inima grea, când simți că vrei să plângi dar nu poți, folosește această Meditație de Purificare a Inimii pentru a te elibera de povară.

Pentru început, te poți lăsa ghidat de meditația creată de mine. În timp, vei reuși să te descurci și fără acest ajutor.

Chiar este mai bine să o faci în ritmul tău, pentru că este posibil să îți dorești să zăbovești mai mult (sau mai puțin) pe anumite evenimente rememorate.

Meditația mi-a fost inspirată de cele citite în cartea „ Calea spre Iubire” a lui Deepak Chopra, dar am construit-o într-un mod particular cu ceea ce am considerat că ajută.

Am parcurs si eu această meditație câteva zile la rând și de fiecare dată am plâns, pentru că au ieșit la suprafață momente de tristețe, de suferință, care nici nu credeam ca m-au afectat așa mult.

Veți observa că pe măsură ce practicați meditația vă veți simți mai liberi și veți deveni mai luminoși, mai buni, mai dispuși să oferiți și să primiți iubire.

Practica

Rezervă-ți timp și spațiu atunci când dorești să practici această meditație, astfel încât să nu te întrerupă ceva sau cineva și să îți permiți să stai atât cât va fi necesar, cât vei simți că este bine pentru tine.

Nu există o limită de timp, fiecare dintre noi are timpul lui personal. Vei simți când este suficient pentru ziua respectivă.

Meditația o poți accesa pe canalul meu de YouTube, aici : https://youtu.be/OwDS5UKDmy0

 Îți doresc să-ți fie de folos și dacă vrei, te rog, scrie-mi cum te-ai simțit.

Cu drag, Magdalena

 P.S. Ajută-ți prietenii trimițându-le acest mesaj.

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : https://bit.ly/magdalenaciucaYT

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *