Mereu domnișoară de onoare! Pe când mireasă?

Pare un subiect desprins dintr-un film. Și din câte îmi amintesc chiar au existat câteva filme pe tema asta.

Inițial, titlul suna altfel: „Mereu domnișoară de onoare, niciodată mireasă!”.

Dar, eu nu prea accept cuvinte ca: niciodata sau nu se poate. Știu că există mari șanse de a-ți schimba viața, dacă renunți la convingerile și comportamentele neproductive.

Mesajul pare destinat sexului feminin, dar există și mulți bărbați care au trecut, sau trec, prin situații asemănătoare.

Pentru cursantele mele, am înclus in program această lecție care poartă titlul incitant de mai sus. Pentru a le scoate din zona în care nu (mai) sunt văzute ca iubite de bărbatul dorit.

Când lucrurile nu se așează așa cum vrem noi și am făcut multe eforturi pentru a fi bine, avem obiceiul să credem că vina o poartă celălalt, nicidecum că am ales noi o cale greșită.

Da, este posibil să fie și vina celuilalt. Este dificil să deschizi inima unui om care are răni din copilărie, neconștientizate și nelucrate în terapie. Dacă s-ar vulnerabiliza față de tine, ai afla că a avut doar relații de cuplu eșuate, sau doar aventuri pasagere.

Dar, sunt blocajele lui. Este treaba lui să observe ce se repetă neplăcut în viața lui și apoi, dacă vrea, poate va acționa ca să-și rezolve problema. Până atunci, va face generalizări negative la adresa femeilor și nu cred că este realist să speri că îl poți ajuta tocmai tu.

Dar, când observi că după primele întâlniri nu te mai caută, poate ca ar fi bine să îți iei puțin răgaz și să analizezi ce a fost nepotrivit (neatrăgător) din partea ta, în acele întâlniri. Pentru că adevărul este dincolo de aspectul tău fizic – care, totuși, l-a atras. Altfel nu te-ar fi invitat.

Benjamin Franklin spunea: „ ține minte, nu doar să spui lucrurile potrivite în momente potrivite, ci și, mult mai greu, să lași NEROSTIT lucrul nepotrivit în momentul acela de tentație”.

Și avem multe tentații: de a vorbi prea mult despre trecut, despre tot ce ne trece prin cap (cu sau fără importanță)în acel moment, despre planurile de viitor (care, întâmplător, fac aluzie la el ?!, …), etc.

Se întâmplă uneori să nu știm care sunt lucrurile nepotrivite, sau suntem copleșiți de emoție și (cum zice românul) „vorbește gura fără noi”. În felul acesta putem repeta aceleași greșeli ani la rând, la întâlnirile cu bărbații, fără să ne dăm seama că îi punem pe fugă.

Din intervievarea mai multor bărbați, care au cutezat să spună adevărul, iată câteva din motivele pentru care n-au mai dorit o a 2-a întâlnire:

De ce nu sună?  https://www.tiktok.com/@magdalenaciuca7/video/7341065975418375457?lang=ro-RO 

Sau  De ce nu ești atrăgătoare? (Masaru Emoto) https://www.tiktok.com/@magdalenaciuca7/video/7350979620956605728?lang=ro-RO 

Dar în afară de aceste momente când ne sabotăm de la primele întâlniri, mai există și capcane în care cădem tocmai pentru că acționăm greșit, deși avem cele mai bune intenții.

Ți s-a întâmplat și ție, să îți dorești să fii iubita unui bărbat, dar să ajungi în scurt timp la rolul de cea mai bună amică a lui?  .

Ți-ai pus întrebarea de ce?

Dacă observi că se repetă, în viața ta romantică, tiparul „fata-camarad”, poate că a venit momentul să vezi cu ce contribui. Pentru că rareori este plăcut să rămâi în zona prieteniei.  

Cu atât mai mult cu cât te-ai îndrăgostit de el și reușiți să vă conectați la un nivel foarte profund. Puteți vorbi ore întregi pe orice temă… Și totuși rămâi în ochii lui doar o amică, chiar dacă te declară  „cea mai bună amică”.

Îi arăți o atenție excesivă, încercând să-l convingi că ești cea mai credincioasă și mai loială persoana din anturajul lui. Dar, în același timp, te simți neputincioasă, neiubită și devii prizoniera speranței că se va întâmpla ceva și el te va observa, în sfârșit, cât de minunată ești ca femeie.

Între timp el se cuplează cu altele, dar îi place să-și petreacă timpul și cu tine. Însă vede în tine doar o persoană alături de care poate să petreacă timp plăcut și căreia îi poate face confidențe. Dar nu și o posibilă iubită. Iar tu nu pricepi de ce. Știi că ai putea fi o parteneră minunată pentru el… dar rămâi în continuare pe post de coach relațional.

Și mai rău, situația te împiedică să cunoști pe altcineva, fiindcă nu vrei să-ți periclitezi șansele cu el, și oricum doar el te preocupă. Ori de câte ori este liber, între relații, te gândești că ar putea apărea ocazia să te remarce. Speri că în cele din urmă își va da seama că ai fost mereu lângă el.

Atâta timp cât te afli pe terenul prieteniei, va fi foarte greu să fii percepută ca o posibilă iubită (parteneră de sex).

Să știi că rareori, de obicei doar în filme, se întâmplă ca într-un final El s-o observe pe Ea. Un exemplu poate fi în filmul When Harry met Sally – în care Harry vorbește despre viața lui sexuală și susține că este în stare să satisfacă orice femeie.

Sally nu este de acord. Susține că toate femeile sunt silite ocazional să mimeze orgasmul și că Harry nu va reuși niciodată să deosebească unul autentic de unul simulat.

Harry o asigura că ar putea. În acel moment Sally reacționează în cel mai șocant mod posibil. Ca să-și demonstreze ideea, închide ochii, geme ușor, respirând tot mai precipitat. Apoi geme din ce în ce mai tare și, în sfârșit, simulează un orgasm întreg, de la început până la apogeu, în mijlocul localului.

Când Sally mimează orgasmul, Harry vede persoana din fața lui – pe care a privit-o întotdeauna ca pe o prietenă și atât – într-un mod erotic absolut inedit. Asta înseamnă ca orice femeie poate să-i arate unui bărbat acea latura a personalității ei la care el nu se aștepta. Și atunci, cum spune și filmul, Harry face într-adevăr cunoștință cu Sally.

Nu te îndemn să procedezi la fel, pentru că s-ar putea să nu se potrivească personalității tale și nici contextului. Rezultatul ar fi dezastruos.

Dar există multe alte soluții de a ieși din capcana “Fata camarad” .

Și, la fel, există soluții pentru a NU cădea și în alte capcane, care te-ar împiedica să ajungi într-o relație de cuplu fericită. Ca de exemplu :

  •  Capcana “Obiectul sexual”
  • Capcana “Genul serios”
  • Capcana “Fii tu însăți”

Poate că nu îți dai seama, totdeauna, că sub niște scuze plauzibile EL îți transmite cu totul altceva. Am făcut și un mic dicționar al celor mai întâlnite scuze ale barbaților, crezute de femei: https://www.tiktok.com/@magdalenaciuca7/video/7349598426637667617?lang=ro-RO

Dacă îți dorești să nu cazi și tu în aceste capcane, vei primi mai multe amănunte și o îndumare specială intrând în programul pe 6 luni Magia Feminității în Cuplu.

Poți afla condițiile intrării în program, la întâlnirea individuală cu mine. Dă reply la acest mesaj și cere o programare.

Magdalena

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : 

TIC-TOC :   

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *