Chiar este EL, cel pe care îl doreai?

Unul dintre cele mai grele momente care ni se pot întâmpla în relații, este acela când apar confuziile, când mintea noastră oscilează între sentimente contradictorii și nu poate alege ce este bine:

“M-a trădat . . .Dar s-a purtat atât de frumos cu copilul”

“Este foarte agresiv când bea. Dar când este treaz își cere iertare”

“M-a scos din minți cu promisiunea că va divorța, am așteptat degeaba. Dar nu pot să uit clipele frumoase petrecute împreună”

Această situație, aparent ambiguă, ne poate condamna la un proces nesfârșit de întrebări. Și într-un final, tot nu știm ce să alegem.

Treburile se încurcă, atunci când ne punem la îndoială standardele și valorile noastre, începând să credem că poate sunt prea ridicate.

Este poate cel mai dramatic moment de slăbiciune, care ajunge să ne consume timpul și pacea emoțională. Este veriga noastră slabă, care ne poate strica echilibrul, pentru că ajungem să facem greșeli, cedând incertitudinii.

Iar acea persoană care ne-a schingiuit sufletește poate reapare în viața noastră pentru a continua ce a început.

Aceste întrebări care de obicei te chinuie:

 • Dar, dacă nu am făcut tot ce trebuia în numele iubirii?
 • Dar, dacă îi fac o nedreptate și EL este totuși un om bun, care mă iubește?
 • Dar dacă EL a fost “sufletul meu pereche” și îl pot pierde?

ar trebui să nu ți le mai pui niciodată.

Este de la sine înțeles că aceste situații dificile nu apar doar în cadrul relațiilor romantice, ci și în relațiile familiale, cu prietenii și chiar în cele profesionale (parteneri de afaceri, colegii sau șefii de la serviciu).

De ce se întâmplă asta?

Pentru că, pe lângă părțile frumoase pe care le-am observat și care ne fac plăcere, începem să observăm din ce în ce mai mult niște lucruri care ne deranjează, iar unele dintre ele nici nu știm cum să le punem în cuvinte, știm doar atât – că nu ne plac.

De multe ori rămânem lângă acea persoană în speranța că vom avea doar (acele) momente plăcute cu ea. Și pentru asta ne străduim să ne purtăm cât se poate de frumos, să fim așa cum își dorește ea.

Dar parcă este un făcut, comportamentul nostru nu dă rezultate. Este ca și cum acea persoană are un plan (necunoscut nouă) pe care îl urmează. Și nu rămâne altceva decât să aflăm pe parcurs către ce ne îndreptăm.

Poate că nu spune minciuni, dar simți că trăiești în minciună. Prin tot ce face îți lasă impresia că va fi așa cum vrei tu. Dar bate pasul pe loc, iar acel bine pe care îl tot aștepți nu se întâmplă.

Pur și simplu evită să facă ceva care să-ți dea siguranță. Acțiunile LUI sunt fără un rezultat care să te liniștească. Nu vrea să treacă „pe curat” viața Lui. Și atâta timp cât vei crede în poveștile lui, viața ta (amoroasă) va arăta ca a lui, la fel de incertă și suspendată până la o data necunoscută.

Întotdeauna oamenii pe care îi întâlnim ne țin o oglindă și ne arată cine suntem noi de fapt și la ce suntem restanțieri. Poate o să spui: „dar eu nu evit să-mi pun ordine în viața mea”.

Sunt sigură că intențiile tale sunt cele mai bune în ceea ce privește viața ta. Dar faptele? Pentru că – iată ce ai atras: un om care evită.

Care a fost momentul tău de evitare?

Atunci când ai simțit că se petrece ceva dubios ai evitat să pui întrebările lămuritoare:

 • Care sunt intențiile tale?
 • Ești pregătit pentru o relație exclusivă?

Mai mult ca sigur nu ai dorit să rupi vraja acelei povești de iubire în care credeai sută la sută și care îți plăcea foarte mult. Nu ai vrut să riști… Iar acum plătești.

Nu, nu este el de vină. El a fost așa înainte să-l cunoști tu, dar tu ai vrut să vezi ceea ce ți-a plăcut, ceea ce aveai nevoie să vezi. Și în felul ăsta devii alături de el complice la a-ți fura timpul prețios, pe care ai putea să-l petreci căutând pe altcineva.

Și poate să dureze 6 luni, un an sau mai mulți ani până când afli că de fapt intențiile tale nu au fost aliniate cu intențiile lui niciodată.

Poate că această problema a început chiar de la primele întâlniri, când după ce a petrecut împreună cu tine niște momente frumoase nu te-a sunat. Ai așteptat și ai sperat că va suna imediat.

Și au trecut o zi, două, … iar în sfârșit când te-a sunat, te-ai prefăcut că nu s-a întâmplat nimic că totul este perfect. Ai răspuns cu aceeași energie plină de bucurie că îi poți auzi vocea.

Ei bine în acel moment ai permis o comunicare inconsecventă din partea lui. Iar el a înțeles că indiferent când te sună, la ce oră și în a câta zi după întâlnire, tu vei fi mulțumită că stai de vorbă cu el = nu ai altceva mai bun de făcut decât să-l aștepți pe el, când are chef și timp să-și amintească de tine.

Există metode de a afla care sunt intențiile acestui om.

Și mai mult de atât există soluții de a înlătura din mintea lui acea frică de angajament (când există), dacă și numai dacă vei afla că persoana este potrivită și merită să fie alături de tine.

Și pentru că sunt multe de spus pe tema asta și consider că nu toata lumea este interesată de acest subiect, am să amintesc doar sumar ideile dezvoltate în această lecție:

 • Ce faci când comportamentul LUI îți trezește sentimente contradictorii ?
 • Cum ieși dintr-o situație ambiguă?
 • Cum afli dacă EL este cel potrivit?
 • De ce nu își asumă angajamentul în relație?
 • Investește în relație în baza a ceea ce vezi (nu ce speri)
 • 3 pași pentru a întoarce situația în favoarea ta
 • Cum să-ți vezi de viață după ce relația s-a încheiat
 • Ia-ți măsuri de protecție
 • Să dai, sau să nu dai, o a 2-a șansă persoanei care te-a părăsit?
 • Cum ajunge dragostea la tine, după o despărțire?

Dacă cele discutate aici, au făcut sau fac parte din viața ta și vrei să elimini aceste suferințe pe viitor, te aștept la o întâlnire complet gratuită pentru a afla cum poți avea acces la programul Magia Feminității în Cuplu.

Fă-ți o programare aici:   

Cu prietenie,

Magdalena

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : 

TIC-TOC :  

 ​​

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *