Luna de Miere continuă

Ne gândim cu nostalgie la acea perioada de început a relației de cuplu, când, aproape că nu mai aveam nevoie de mâncare, ne era suficient să fim împreuna cu persoana iubită, iar energia noastă părea inepuizabilă.

Parcă aud pesimiștii : „ da, dar după o luna de miere urmează o viață de fiere”. Asta însemnând: reproșuri, certuri și de multe ori divorțul. Sau, în cel mai fericit caz resemnarea și „singurătatea în doi”.

Dar, cum ar fi pentru tine dacă s-ar întâmpla exact ca în titlul acestui articol = luna de miere poate, nu numai să continue, dar să fie din ce în ce mai frumoasă?

De ce nu? Dacă te gândești mai bine, cei doi nu și-au schimbat identitatea, poate doar comportamentele. Iar dacă au ajuns în suferință, este din cauza unor „viruși” care le parazitează relația. Atunci, de ce n-ar scapa de ei?

Poate că nu știu cum !

La asta m-am gândit și eu când mi-am dat seama că această lecție, din programul „Magia Feminității în Cuplu”, este nu numai necesară, este chiar obligatorie după ce ai reușit să ajungi lângă bărbatul potrivit.

Sunt o mulțime de evenimente care te pot scoate din acea stare de transă a îndrăgostirii: pierderea locului de muncă, sauafacerii, un accidentsau o boală gravă...

În afara de astea pot fi momente când aveți discuții în contradictoriu, pe care dacă nu le opriți la timp se pot transforma în conflicte.

Dacă ai crescut într-un mediu în care erau utilizate frecvent cuvinte grele, este bine să ai un control foarte puternic asupra impulsurilor tale, pentru că obișnuința este o a 2-a natură. Este nevoie să fiți atenți la proastele deprinderi din trecut văzute la cei care v-au crescut, la momentele voastre de mândrie, de orgoliu, care vă pot afecta când nu le conștientizați.

Persoana de lângă tine este singurul tău aliat și merită să fie respectat.

Nu folosi cuvinte sau atitudini care o pot jigni, nu numai când ești cu ea în casă, dar mai ales, când va aflați împreună cu alte persoane.

Glumele pe seama persoanei iubite au un efect devastator asupra ei chiar dacă sunt făcute într-un moment de distracție. Capitalul de popularitate pe care îl primești de la cei din jur va dispare după cearta ce va urmacând mergeți acasă.

De obicei luăm în calcul doar siguranța financiară și NU ne gândim la siguranța pe care o oferim persoanei iubite prin prezența noastră. Dar, exact așa cum ne putem pierde stabilitatea financiară dacă nu mergem o vreme la serviciu, tot așa relația noastră de cuplu poate deveni nesigură.

Iar uneori, dacă nu am oferit un timp ceea ce era necesar, relația poate începe să moară câte un pic, sau să devină toxică.

Sunt multe momente care ți atrag atenția că ai neglijat relația, dar cred că cel mai grav este atunci când observi că partenerul devine nepăsător cănd lipsești, devine o obișnuință. Adică se poate lipsi de tine.

Ce poți să faci? Este să fii prezent în permanență în viața lui, pentru ca lipsa ta să doară. Cum știi că se întâmplă asta?

Atunci când prezența ta devine o bucurie pentru el, înseamnă că lipsa ta doare.

Adu bucurie în preajma ta, prin tot ce faci și spui : adu dragostea, motivația, inspirația.. Iubește în loc să aduci teama, motivează si inspiră în loc să critici.

Avem totuși momente când ne depărtăm de partener, aparent, fără un motiv anume. Pur și simplu se întâmplă ceva și ne schimba atitudinea și sentimentele. Aceste momente pot fi de genul:

 • Într-o zi simți multă afecțiune, dar a 2-a zi simți că te enervează
 • Ai momente de răbdare, dar peste un timp devi nemulțumită
 • Îți iubești partenerul, dar ai zile când te gândești la divorț
 • El face gesturi tandre, dar te enervează când te gândești la momentele când nu le-a făcut
 • Te simți atrasă de el, dar după un timp devii apatică
 • Te simți norocoasă că îl ai lângă tine, dar uneori ești nesigură pe relație
 • Îi oferi multă iubire, dar alteori devii critică și autoritară
 • Te simți atrasă de el, dar uneori când vine spre tine îți pierzi interesul și găsești pe alții mai atrăgători decât el
 • Abia aștepți să-l vezi, ți-e dor de el, dar când vă întâlniți ai o senzație de respingere și de dezamăgire

De ce se întâmplă acest carusel de emoții pe care ajungi să nu-l înțelegi și poți crede foarte ușor că ți-ai pierdut sentimentele față de cel ales, sau – mai rău –  că ai luat-o razna?

Am explicat toate astea în lecția care face parte din programul „Magia Feminității în Cuplu”.

Este una dintre cele mai lungi lecții din program. Pentru că, pe lângă explicațiile privind motivul acestor stări schimbătoare de dispoziție, conține și soluțiile de ~ 5 minute, pe care le poți pune în practică (zilnic) pentru a ajunge la acel efect de Lună de Miere continuă. Iată câteva din ideile cuprinse în aceasta Lecție:

 • Ce poate să distrugă starea de Lună de Miere?
 • De ce avem momente când ne depărtăm de partener, aparent, fără un motiv anume?
 • Cum ies la suprafață sentimentele refulate ?
 • De ce se pot certa cuplurile în perioadele bune ?
 • Principiul care lămurește rădăcinile conflictelor
 • Anotimpurile Iubirii și înțelegerea lor
 • Cum rezolvi cele două nevoi ale barbatului
 • Acțiuni zilnice pentru “hrănirea” relației de cuplu
 • Mici strategii pentru a nu se așeza praful peste pasiunea voastră
 • Mici strategii de fidelizeazare a bărbatul

Nu știu cât este de important pentru tine să ai persoana potrivită în viața ta și o relație frumoasă de cuplu, dar eu o consider cea mai importantă.

Nimic nu îți aduce satisfacții mai mari ca o relație de cuplu armonioasă și plină de iubire.

Și nimic nu produce un dezastru mai mare ca pierderea iubirii din inima ta și din inima persoanei iubite.

Unul dintre profesorii mei (Adrian Nuță) spunea: ” Când te afli într-o relație care se distruge și moare, ceva din tine, exact în același timp se distruge și moare. Ar fi păcat, nu-i așa?”            

Da, și eu cred la fel. Și mai cred că în femeia din tine stă ascunsă o putere magică, pe care nu ai descoperit-o și nu ai activat-o, încă.

Și nu este un secret, că bărbaților le place să se lase vrăjiți de femia aleasă.

Mausoleul Taj Mahal a fost construit de împăratul Shah Jahan din dragoste pentru soția lui Mumtaz Mahal.

Și tu poți fi la fel, adorată, de bărbatul tău. Eu te ajut!

Tu îți dorești? Dovedeste-o făcând o programare aici:

Cu prietenie,

Magdalena

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : 

TIC-TOC :  

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *