Manifestarea energiei feminine

În articolul anterior am vorbit despre cele patru manifestări principale ale energiei feminine : amantă, gospodină, regină și copilă.

Câteva cititoare mi-au cerut să dau amănunte despre fiecare dintre aceste patru roluri. Unele denumiri vorbesc de la sine și am puține de adaugat. Dar vreau să completez că fiecare dintre noi are toate aceste forme de energie încă de la naștere, dar una dintre acestea este predominantă.

De ce se întâmplă asta ? Cred că este natural să fie așa, la fel de natural precum trasăturile fizice diferite. Dar, mai cred și că fata / femeia, provine dintr-o familie în care a fost ridicată la rang de cinste si dezvoltată una dintre aceste energii, punându-le în umbră și considerând ca neimportante pe celelalte trei.

Dar asta nu înseamnă că situația nu poate fi modificată și că acea femeie nu poate dezvolta, în timp, trăsături care aparțin celorlate trei forme de energie. Totul este să-și dorească.

Fiecare dintre aceste patru energii aparție unei forțe naturale : foc, pământ, aer si apă.

Rolul de amantă este intuit foarte ușor de către multe persoane. Este acea formă de energie care atrage la început bărbatul. Este energia focului care o face pe femeie temperamentală, pasională, imprevizibilă, atrăgătoare.

Femeia în care predominantă energia pământ este o bună gospodină, este calmă, are simț practic, este puternică, inspirând seriozitate și trăinicie.

Energia aerului aparține femeii regină – este inteligentă, are succes datorită calităților sale, este nesupusă (în afară de momentul în care este foarte îndrăgostită), iubește libertatea și se descurcă singură în orice împrejurări. Este admirată de bărbații puternici, care îi pot ține piept pe plan mental.

Energia apei aparține femeii copilă, este sensibilă, jucăușe, plină de naturalețe si finețe.

Indiferent care este energia ta predominantă, draga mea, cel mai important este să te străduiești să le manifești și pe celelalte, pe rând în functie de context. Mai mult de atât, treci cu ușurință de la una la alta, indiferent de preferința pe care o ai. Asta îți va da libertatea de a alege, nu doar de a fi aleasă.

Pentru că acest mesaj mi se pare destul de scurt, am să-l completez cu ceva care cred că merită privit cu multă seriozitate, pentru a nu avea neplaceri în relațiile cu ceilalți.

Subiectul se referă la :

  Atenție la ceea ce transmiți în afară !

Este vorba despre comunicare sub toate formele ei și îndeosebi despre congruență, adică ceea ce spui prin cuvinte să fie susținut prin întreaga ta atitudine.

Incongurența apare când o persoana transmite simultan – prin modalități de comunicare diferite – mesaje cu sensuri contradictorii.

Este bine să nu creăm confuzii și în general este corect să avem un comportament ecologic, astfel încât nevoile noastre sa fie satisfacute fără a aduce în vreun fel prejudicii altora.

Voi vorbi doar despre mesajele duplicitare, pe care unele persoane le folosesc, de multe ori fără a fi conștiente de ele, iar alteori o fac cu bună știință pentru a-și satisface niște nevoi, manipulând pe alții.

Desigur, o să spuneți că pentru a intra într-un astfel de joc este nevoie de doi și poți oricând întrerupe jocul dacă te dezavantajează. Da, ai dreptate, dacă îți dai seama la timp. Altfel poți să joci mult și bine rolul în care ai fost distribuit, până să te prinzi.

Să luăm o speță anume pentru a explica un astfel de rol.

Unii mai susțin încă ideea că există prietenie (amiciție) – fară tentă “romantică”, între un bărbat și o femeie. În realitate eu nu am văzut așa ceva.

Întotdeauna, unul dintre ei se implică mai mult dar nu are curajul să spună, sau, mai rău – nu este în contact cu sentimentele lui și neagă că ar fi și altceva în afară de prietenie.

Știți ce se întâmplă când nu ești suficient de conștient de situație ?

Rămâi agățat, emoțional, de acel om. Sufletul și mintea ta sunt ocupate de persoana lui și practic nu mai ai loc pentru a primi pe cineva în inima ta. Locul rămâne ocupat de acel surogat de iubit / iubită care se folosește de tine după cum are nevoie.

Am dat mai multe explicații în această inregistrare pe Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=9V6E5Ks7TWM     

Poți interpreta greșit faptul că vorbiți ore în șir despre trecutul tău, sau despre al lui, crezând că ăsta este semn că te vede și te place ca bărbat /femeie… În realitate, în mintea lui (a ei), tu ai deja un rol bine determinat, de :  partener(ă) de conversație în caz de plictiseală, soră / frate, mamă, psiholog, …

Vrei să vezi cât de mult însemni pentru această persoană ? Dispari, pur și simplu. Crezi că o să te întrebe de ce ? Stai liniștit (ă) îți va găsi un înlocuitor, fără probleme, folosind aceleași trucuri.

Nu mă înțelege greșit. Nu te condamn dacă alegi să trăiești într-o astfel de situație ambiguă, tu ești singura persoană care alege să rămână, sau NU – în funcție de cât crezi că meriți să primești în viață.

Este posibil ca printre voi să existe oameni cu suflet generos care să considere că îl (o) nedreptățesc pe acea persoană pe care eu o consider profitoare, că este posibil sa fie un / o timid(ă) care are sentimente, dar nu le poate exprima.

Mă îndoiesc ! Oamenii îndrăgostiți prind curaj și vorbesc, atunci când realizează că pierd pe cineva drag.

Ai întâlnit și tu un astfel de caz, sau ai fost într-o poveste asemănătoare ?

Te aștept să-mi scrii și să-mi povestești.    

Cu drag, Magdalena

 P.S. Îți mulțumesc dacă trimiți acest mesaj celor care au nevoie de el !

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : https://bit.ly/magdalenaciucaYT

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *