Mândrie sau Orgoliu ?

Căsătorită fiind, am locuit o vreme cu ai mei. În perioada aceea apăreau tot felul de discuții în contradictoriu (pe nimicuri gen: “de ce ai pus o lingura de zahăr în ceai, în loc de o linguriță?”), care se transformau în certuri, pentru cine deține dreptatea supremă. Protagoniștii erau mama și soțul meu, iar eu cu tata eram spectatorii de pe marginecare asistau la  “meci” și care încercau rând pe rând să stingă focul iscat de cei doi.

Când ne-am mutat la casa noastră am răsuflat ușurată, pentru că nu ne mai vedeam decât odată pe săptamână când ne invitau la masă. Practic, timpul vizitei era atât de scurt încât acele dispute nu mai aveau timp să ia amploare.

Cu toate astea, îmi amintesc de o ceartă care m-a îndepărtat luni de zile de familia mea. Timp în care nu ne-am văzut și nu ne-am sunat la telefon. Și toate astea, pentru că am vrut să respect dorința soțului de a nu mai lua contact cu ai mei, ca să-i pedepsească.

Motivul declarat al acestei decizii părea să fie lipsa de respect, dar în mod sigur a fost tot din categoria aceea “nimicuri”, din moment ce nu-mi mai amintesc clar despre ce a fost vorba.

În schimb, îmi aduc bine aminte cât de mult am suferit. A fost o perioadă foarte grea.  Plângea sufletul în mine, îmi dădeam seama că fac ceva rău, dar nu știam cum să refac relația cu părinții. Acea mândrie că (vezi Doamne) nu mi-a respectat soțul, se transformase în ditamai ORGOLIUL, iar eu nu mai știam cum să-l dezumflu.

Mă alimentam cu ideea înveninată, ce semăna cu o asimilare: nu l-a respectat pe el = nu m-a respectat pe mine.

Nu mai știu ce (gând ?) anume m-a determinat să rup acest lanț plin de suferință, dar într-o zi am pus mâna pe telefon și mi-am sunat părinții. Fără motiv, fără reprosuri, fără explicații de ce acum și nu mai devreme, fără a cere scuze sau iertare… ca și cum nu ne mai auzisem decât de câteva ore. Am simțit din partea lor același lucru, aceeași stare de împăcare fără condiții  .. ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

 A MERITAT! Sufletul meu și al lor și-a recăpătat liniștea.

Mi-am promis în gând, că nu voi mai lăsa niciodată, în nici o împrejurare, ca Orgoliul meu să se inflameze.

Da, este o muncă permanentă pentru a diminua orgoliul.

Îți trebuie: multă vigilență, sinceritate cu tine însuți, înțelepciune și smerenie .. ca să te oprești la timp, înainte de “a o lua pe arătură” și a strica relația, fără s-o mai poți repara. Cunosc cazuri (unele mediatizate) în care părinți și copii nu și-au mai vorbit niciodată, din cauza acestui orgoliu.

Poate ai primit prin educație lecția mândriei într-un mod extremist, dăunător. Trece-o prin filtrul tău înainte de a începe să producă dezastre în viața ta, înainte de a te conduce către un destin plin de suferințe.

Încercarea noastra de a ne proteja OROLIUL din dorința de a ne feri de eșec, de rușine, ne face de multe ori să ne trădăm pe noi înșine, să NU fim atenți la ce vrea sufletul nostru, iar asta ajunge să ne dăuneze.

Aminteste-ți că atunci când îți este frică, singurul care este în pericol este Orgoliul. În momentul în care înțelegi acest lucru, vei știi de fiecare dată că:  “O zi proastă pentru Orgoliu, înseamnă o zi bună pentru Suflet” – Michael Bernard Beckwith.

De aceea, draga mea, îți reamintesc că nimic nu se schimbă în bine în relația ta de cuplu, până când tu nu te schimbi.

Dacă ai să-ți pui întrebarea “de ce EU și nu EL?”, invocând motivul ca el este bărbat și trebuie(?) să facă mai multe, să știi că cel care pune acestă întrabare este ORGOLIUL tău, pe care tocmai l-ai activat.

DA, când se ascut “săbiile” între cei doi, există o singură miză : al cui orgoliu iese învingător? Dar, ai să observi că odată început războiul nu încetează până nu distrug relația.

De ce tu? Pentru că tu poți s-o faci cu ușurință, ești mult mai flexibilă prin natura ta de femeie.

Cu o condiție: dai sonorul mai încet bărbatului care sălășuiește în tine și subminează partea ta feminină.

Partenerul tău te vrea Femeie. Este unul dintre motivele pentru care începe să caute să te înlocuiască cu o “rezervă” (care are rolul feminin intact).

Este motivul pentru care nu mai dorește să te (re)cucerească.

Nici nu mai are sens, atâta timp cât atentezi la poziția lui masculină din casă și vrei să-l deposedezi de ea. 

Programul în care te invit, te poate ajuta să redevii acea femeie de care EL s-a îndrăgostit.

Cele de mai jos sunt doar câteva din BUNĂTĂȚILE pe care le vei mai primi în acest program :

 • Ai nevoie să știi și vei cunoaște mai bine ce vor barbații de la o femeie și mai ales ce vrea al TĂU de la tine
 • Vei afla care sunt grijile care îl macină pe EI în legatură cu tine. Iar asta te va ajuta să-l poți linisti, înlăturându-i aceste griji
 • Ai să afli ce (din comportamentul femeii) nu îi place și îl face să se depărteze de tine si chiar să renunțe la tine – dacă nu stopezi aceste obiceiuri nocive relației
 • Îți vei amplifica Feminitatea prin diferite tehnici, înțelegând importanța ei covârșitoare într-o relație de cuplu armonioasă și de lungă durată
 • Vei învăța care sunt cele 4 Roluri arhetipale pentru o femeie adevărată, cum să intri ușor în ele și când este cazul să le folosești  
 • Dependența de certuri – De ce apare această dependență și cum poți scăpa de ea?
 • Diferența dintre certuri și comunicare
 • Cum poți evita certurile în cuplu > Soluții practice, în funcție de motivul care a generat cearta
 • Secretul cuplurilor stabile, de lungă durată
 • O perspectivă realistă și benefică asupra actului sexual
 • Beneficiile unei partide de amor reușită
 • Vei afla cum îți afectează sănătatea o viata sexuala Nesatisfacatoare
 • Vei știi cum poți să te pregătești pentru o partidă de sex, chiar și atunci când nu ai chef !
 • Cum îți poți ajuta bărbatul pentru a vă bucura împreună de întâlniri amoroase prelungite, care vor suda relația voastră și o vor duce la un nivel energetic superior        
 • Pașii firești pentru a face dragoste aproape perfect
 • Vei cunoaște o tehnica ce te va elibera de rezistența la schimbare
 • Vei învăța Iubirea și Acceptarea de Sine, pentru că felul cum te porți cu tine va fi copiat de partenerul tău
 • Vei învăța să capeți încredere în ține
 • Vei înlătura suferința, învățând să te poziționeazi corect față de Infidelitate, Trădare, Minciună… eliminând astfel de episoade din viața ta de Cuplu
 • Vei afla care este rolul terapeutic si spiritual al IERTĂRII în cuplu; Ce ascunde Neiertarea? și Ce să faci ca să poți ierta ?
 • Cum îți poți fideliza bărbatul ?

ȘI MULTE ALTE INGREDIENTE PENTRU A AVEA O RELAȚIE FRUMOASĂ

Bonusuri :

 • Obținerea și păstrarea greutății dorite prin 4 Reguli simple – Meditație cu autoprogramare pentru acest obiectiv
 • Tehnici de mentinere a tinereții tenului
 • Însănătoșirea și menținerea sănătății organelor prin metode taoiste
 • Timp de 6 luni după terminarea cursului beneficiezi de 1 consiliere/ lună gratuită pentru a evalua rezultatele benefice din acest program și a face unele completări

Acest program se desfășoară pe o perioadă de 6 luni, timp în care vei fi ghidată de mine atât  în grupul de cursante cât și în individual, pentru aplica corect cele învațate în curs.

Orice alte întrebări vrei să-mi pui, referitoare la acest program, vei primi răspunsul doar în întâlnirea gratuită cu mine (în online) – la care te invit.

Vom sta de vorbă despre relația ta actuală și vom afla dacă ți se potrivește acest program transformator, pentru că într-adevăr nu este pentru oricine și dă rezultate excepționale doar în anumite condiții.

Draga mea, chiar dacă nu ești într-o relație în acest moment, dar în urma experiențelor neplăcute din relațiile anterioare, ești deschisă pentru a afla cum poți face din următoarea ta relație una ideală pentru tine, îți propun aceeași invitație în întâlnirea 1-1 gratuită online.

Pentru programări folosește adresa mea de email de mai jos sau whatsapp (tel.0726201149).

Cu drag, Magdalena

P.S. Dă mai departe informația si vei fi prețuit ca un bun prieten !

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : 

TIC-TOC :   

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *