Increderea în Sine și Relația de Cuplu

Ne plac oamenii încrezători și ne simțim atrași de ei, pentru că sunt plăcuți, au carismă și ne dau o stare de bine.

Și nu de puține ori avem impresia că, stând lângă aceștia, avem și noi mai multă încredere ca și cum s-ar face un transfer de Siguranță de Sine de la ei la noi.

Ce legatură are cu relația de cuplu ?

Ei bine mulți bărbați consideră că încrederea în sine este una din trăsăturile care aparțin unei femei de mare valoare. Și din totdeauna orice bărbat și-a dorit să aibă la brațul lui o femeie valoroasă de care să fie mândru.

Asta este valabil și pentru partenerul tău !  

Este motivul pentru care am decis ca în programul Magia Feminitătii în Cuplu să existe și acest capitol despre Încrederea în Sine, despre cât este de important ca o femeie să dețină această calitate, pentru a avea o relație frumoasă.

Unele relațiile de cuplu te pot înălța, iar altele te pot trage în jos, pot să îți dea încredere, sau pot să te facă să te îndoiești de tine, datorită atașamentului emoțional pe care îl ai față de partenerul tău.

Dar dacă tu ești sigură pe tine, relația nu te va influența negativ !

De obicei doar, acel partener care nu are încredere în el îți poate submina încrederea în tine, ca femeie, pentru a te ține într-o stare de nemulțumire de sine, pentru a te domina mai ușor > are nevoie ca el să se simtă superior, să strălucească în fața ta.

Nu vei păți acest lucru dacă tu ești sigură de tine, dacă ai încredere în judecata ta. Acel bărbat va fi nevoit să-ți câștige admirația, altfel decât prin a-ți provoca nesiguranță și a încerca să te diminueze.

Femeia încrezătoare se simte confortabil să-și exprime nevoile și să iasă dintr-o relație care nu o împlinește în acest sens. Dacă bărbatul cu care stă de vorbă o plictisește, sau este lăudăros, femeia va ieși din acea interacțiune pentru a nu-și pierde timpul cu el.

O femeie încrezătoare nu va ceda insistențelor primului bărbat care o place, știe că are suficiente atuuri, astfel încât să poată alege ea barbatul potrivit. Știe că poate face viața frumoasă unui bărbat. Este vorba de acel bărbat care va aprecia calitătie ei și îi va fi devotat pentru că – la rândul său – este încrezător în sine și nu are nevoie să „zboare din floare în floare” pentru a i se confirma bărbăția.

Femeia încrezătoare se simte în largul ei în societate chiar dacă este timidă.  Nu își pierde timpul comparându-se cu alte femei frumoase, sau încercând să le copieze pe acestea pentru a fi acceptată în colectivitate.

Știe că oricând va exista o alta mai bogată, mai subțire mai deșteaptă și mai frumoasă decât ea dar asta nu contează pentru că ea este un UNICAT, iar acest lucru este o valoare în sine.

Femeia încrezătoare nu va fi intimidată și nici impresionată când va sta de vorbă cu un bărbat care arată bine, care este bogat sau care are un statut superior – știe că merită toate aceste lucruri.

Știe că supunerea și nesiguranța nu sunt atrăgătoare pentru un bărbat. Faptul că ești o fată „de treabă” nu îl face să te aprecieze mai mult și nu te face irezistibilă în fața lui.

Dar, dacă te vede sigură pe tine în momentul în care vorbești cu el se va simți și el special și îți va dori compania.

Poate că femeile știu să traducă mai bine limbajul nonverbal sau energia dintr-o încăpere, în schimb bărbații sesizează mult mai bine când o femeie este nesigură pe ea.

Un bărbat care se află în preajma unei femei încrezătoare știe că este suficient de bună pentru el și își va da toată silința s-o cucerească, pentru că este convins că ea nu va accepta ceva mai puțin.

Cum afectează Neîncrederea Femeii, Relația de Cuplu ?

Atunci când o femeie nu are încredere în ea va fi tot timpul anxioasă, suspicioasă în relația de cuplu. Se va gândi la concurența care vine din afară și va avea impresia că nu este suficient de bună, de frumoasă, de deșteaptă.

Iar asta va influența comportamentul partenerului față de ea într-un sens negativ.

Așa apar conflictele din gelozie, certurile și nemulțumirile pentru că oricât de mult s-ar strădui partenerul să-ți dovedeascăești suficientă pentru el, așa cum ești tu, până când tu nu simți că ești o valoare, el își răcește gura degeaba.

Un bărbat pur și simplu nu mai respectă o astfel de femeie și nu se mai simte atras de ea, obosește să muncească în zadar la contruirea încrederii femeii.

Dacă tu ca femeie ai îndoieli de sine nu i le arăta lui, păstrează-le și discută-le cu terapeutul tău, pentru a le rezolva.

Sunt multe de spus și mi-e greu să dezvolt aici tot ce am transmis în această lecție despre Încrederea în Sine :

•        De ce este bine ca o femeie să aibă Încredere în Sine ?

•        Cum afectează Neîncrederea în Sine a Femeii Relația de Cuplu

•        Evenimente care au generat o Încrederi de Sine scazută

•        Cum apare Neîncrederea ? ; Umbra și Persona (masca socială)

•        PAȘII PENTRU CĂPĂTAREA ÎNCREDERII ÎN SINE

•        Caracteristicile Umbrei pot fi transformate în Calități ale ÎNCREDERII ÎN SINE

•        Ce te împiedică să ai încredere în tine?

•        Soluții – Cum poate fi dezvoltată încrederea în sine

Și pentru a căpăta mai multă încredere la un nivel mai subtil, cursantele au primit 2 exerciții foarte eficiente, pe care le pot face ori de câte ori au nevoie de un surplus de încredere.

Sunt sigură că, dacă acest subiect este important pentru tine mă vei contacta. Pentru că, într-adevăr “Cunoașterea înseamnă putere” ( Ralph Waldo Emerson)

Mai multă cunoastere poti căpăta și întrând pe grupul de facebook𝐑𝐞𝐥𝐚𝐭𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐂𝐮𝐩𝐥𝐮 𝐃𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆” destinat femeilor.

În săptămâna 23-29 octombrie, am vorbit despre aceste subiecte:

💚 Cucerește mai departe

💚 În pat cu DUSMANUL partea 1 și 2

💚 Puterea iertării în cuplu

💚 Ințelepciune vs. Orgoliu

💚 Viața făcută ca din sticlă

💚 Bariera în calea Fericirii

💚 Prietenul tău prețios

💚 Laudele nepotrivite

💚 Doar frumusețea interioară contează ?

🎁Membrele acestui grup beneficiază, deja, de o consiliere gratuită pe subiectul CUPLU.

💕Cere înscrierea pe grup AICI : https://www.facebook.com/groups/relatiadecupludoritadetine/

Te aștept cu drag,

Magdalena

P.S. Mulțumesc că dai mai departe informația !

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : 

TIC-TOC :   

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *