Capcanele Respectului și Iubirii de Sine

A existat curiozitatea de a verifica în ce măsură ne influențează Respectul (Stima) de Sine modul de a gândi, a simți și a acționa, de a avea succes (sau nu) în viață.

Experimentele științifice efectuate au dovedit că nivelul de stimă de sine ne influențează curajul de a acționa (implicit succesul) în multe domenii, dar mai ales în cel al seducției.

Un astfel de experiment, pe care eu le-am denumit experimentul „cofetaria”, s-a desfășurat separat pe un grup de bărbați și apoi pe un grup de femei.

Organizatorii acestui experiment au luat un grup de studenți, i-a supus unui test de inteligență și apoi le-a dat rezultatele (false) în mod diferit. Obiectivul experimentului a fost de a ridica sau a coborî stima de sine. Apoi, sub un pretext fals, au fost puși în legătură cu niște tinere la cofetăria universității, în absența experimentatorului.

Tinerelor, care erau complice la experiment, li s-a cerut să noteze frecvența conduitelor seducătoare (dacă li se făcea complimente, le cereau numărul de telefon, le solicita întâlnire…).

Studenții cu rezultate favorabile la testul fals, își încercau șansa mult mai des decât cei care au primit rezultate scăzute.

Mai mult decât atât dintre tinerele folosite drept momeală unele erau coafate, aranjate, arătau foarte bine, iar altele mai puțin. Chiar și acest lucru a contat în inițiativa barbaților.

S-a observat că bărbații încurajați de succesul lor la test abordau fetele frumoase, iar ceilalți studenți, a căror stimă de sine fusese scazută, nu îndrăzneau să-și încerce norocul. Dar și atunci când o făceau era doar cu cele mai puțin frumoase.

Putem deduce, dar nu în mod sigur, că partenerele sunt alese în funcție de ceea ce credem a fi nivelul propriu de merit.

Un experiment cumva asemănător (cu teste false) a fost efectuat pe un lot de studente. În timp ce luau la cunoștință rezultatele, un student (complice la test) a fost introdus în mijlocul lor pentru a conversa cu ele. Apoi, au fost puse să evalueze acel tânăr cât de mult le-a plăcut.

Studentele puse în situația de eșec au evaluat mult mai bine (favorabil) acea persoană în comparație cu cele care au avut rezultate bune, care au rămas indiferente.

În concluzie, femeile sunt mult mai vulnerabile și mai receptive la seducție atunci când se simt devalorizate. Sunt manevre pe care unii bărbați le cunosc și le folosesc pentru a domina o anumită femeie.

Despre acest lucru am vorbit și în articolul „Simți când ești manipulat ?” 

https://magdalenaciuca.ro/simti-cand-esti-manipulat/ 

 Având în vedere importanța Respectului (stimei) de Sine, am inclus în programul „Magia Feminității în Cuplu” câteva elemente ale acestei noțiuni alături de Iubirea de Sine – pentru că nu poți spune că ești iubită de partener dacă el nu te respectă.

Și mai departe, nu poți avea parte de o relație de cuplu adevărată, frumoasă, dacă partenerii nu se iubesc și nu se respectă reciproc.

Printre subiectele cuprinse în acest capitol, au fost:

Respectul de Sine

–      Cei 3 piloni ai respectului de sine

–      Stima de sine a femei în relația de cuplu?

–      Respingerea si stima de sine

–      Ce înseamnă stima de sine ridicată

–      Ce este imaginea de sine și care sunt cele 2 aspecte ale ei

–      Cele 3 elemente pe care se clădește stime de sine

–      Respectul de sine sănătos

–      Ce urmări are Stima de Sine scazută

–      Semne ale lipsei de respect în Cuplu

–      De ce apare lipsa de respect în Cuplu ? – Soluții

–      Certurile în Relația de Cuplu un REGLATOR al stimei de sine

–      Diferența dintre conflictele normale într-un cuplu și conflictele patologice

–      Problemele de sănătate ca urmare a stimei de sine scăzută

Iubirea de Sine

–      Semne ale Neiubirii de Sine

–      De ce ne este atât de greu să ne iubim pe noi înșine?

–      Schimbările benefice care apar când începem să ne iubim propria persoană

–      Moduri în care îți poți arăta Iubire de Sine

Bineînțeles, pentru a face mai ușoară transformarea, către o Stimă și o Iubire de Sine sănătoasă, am completat această cunoaștere cu 3 exerciții eficiente:

  1. Practica de Eliberare de Convingeri urâte despre tine
  2. Lucrul cu oglinda
  3. Meditatia de purificare a inimii (care te ajută să-ti deschizi inima către a da și a primi iubire)

Porțile acestui curs rămân deschise pentru cele care doresc să clădească o relație de cuplu frumoasă, începând în primul rând cu propria dezvoltare personală.

Întotdeauna primești ceea ce tu însăți îți oferi : același nivel de Respect și Iubire de Sine

Așa cum te-am obișnuit, te anunț care sunt subiectele postate pe grupul privat (dedicat femeilor) „ Relația de Cuplu Dorită” https://www.facebook.com/groups/relatiadecupludoritadetine  

Membrele acestui grup beneficiază, deja, de o consiliere gratuită pe subiectul CUPLU.

În perioada 30 octombrie – 5 noiembrie, membrele acestui grup au beneficiat de următoarele subiecte:

  • Scapă de o boală gravă
  • Increderea în Sine și Relația de Cuplu
  • Poartă-te ca și cum …
  • Adio, dar…mie mi-e bine
  • Cui oferi toată iubirea ta ?

Abonații mei, bărbați, pot intra în grupul destinat lor „Vizuina Bărbatului” https://www.facebook.com/groups/vizuinabarbatului  unde pot găsi subiecte adecvate Cei care îmi adresează întrebări pe grup, vor primi răspunsul.

Cu drag, Magdalena

P.S. Mulțumesc că dai mai departe informația !

 Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : 

TIC-TOC :   

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *