Două idei profunde și utile în același timp (pentru lumea în care trăim) despre fericire și inteligentă IQ (academică) și EQ (emoțională).
Ideile aparțin unui om care deține cel mai mare coeficient de inteligență din lume (IQ) Kim Ung-Yong (născut la 7 martie 1963), dar în mod sigur vei fi de acord cu ele :
💥„Poți avea o capacitate intelectuală mare, poți fi genial la matematică și să ai abilități lingvistice de necontestat, dacă eșuezi la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează. Am fost sus, acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple.”…
💥” Oamenii încearcă întotdeauna să fie cineva deosebit, cineva care pare mai inteligent, neglijându-şi fericirea obişnuită.
Dar, ar trebui să ştie că fericirea înseamnă lucruri obişnuite pe care le considerăm fireşti, cum sunt bunele prietenii, împărtăşirea momentelor memorabile cu prietenii de la şcoală şi aşa mai departe… şi în cele din urmă, fericirea este cel mai mare succes”
Citiți articolul aici : https://stiinta-mister.ro/are-un-iq-de-210-si-este-cel-mai-inteligent-om-din-lume-la-acest-moment-este-doar-un-profesor-discret-cunoscut-foarte-putin-de-oameni/
Recunosc sincer, mi-am dat seama că inteligența academică nu folosește la altceva decât să te umfli în pene față de alții. Dacă o ai doar pe aceasta (IQ), nu te deosebești prea mult de un calculator.
În schimb, ai nevoie în orice împrejurare de inteligență emoțională (EQ), acea combinație între capacitatea de a conștientiza ce simți (autocunoaștere), a controla și a manifesta emoțiile personale, astfel încât să poți gestiona într-un mod eficient și empatic relațiile interpersonale.
Altfel spus, să ai relațiile armonioase pe care ți le doresti.
Vestea bună este că această inteligență (emoțională) ți-o poți dezvolta.
Iată câteva idei pentru a obține o inteligență emoțională mai bună :
– Observă-ți emoțiile, mai ales pe cele negative. În ce situații apar ? Când lucrurile nu se așează așa cum vrei tu ? Poate că ai așteptări nerealiste. Știm foarte bine că există situații care depind și de hotărârile altor persoane.
Există o vorbă înțeleaptă : ” Fă Rai din ceea ce ai !”
– Păstrează-ți curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi și vei vedea că vei pune pasiune în tot ce faci. Iar asta te va conduce spre succes. Mărturisesc că nu am văzut până acum o persoană de succes blazată si plictisită.
– Dezvoltă-ți încrederea în tine, perseverența și pastrează o atitudine pozitivă în tot ce faci. Vei fi de neoprit în atingerea obiectivului tău.
– Te superi când cineva îți spune că ai greșit ? Nu cumva ești prea sensibil la critică și nu vezi partea constructivă din ea – aceea care te ajută să evoluezi ?
Asta înseamnă că te crezi perfect, ceea ce știi bine că nu este adevărat.
Poate că privești subiectiv, în loc să vezi că este criticat comportamentul NU persoana ta.
– Când critici alte persoane reușești să te pui în papucii lor și să afli de ce au reacționat așa ?
Este posibil să descoperi că nici tu nu te-ai fi descurcat mai bine.
Cunoaștem exemplul criticilor de fotbal, la o bere cu prietenii. Dar, oare cât de buni ar fi în locul celor de pe teren ?
– Când îți ieși din fire față de colegi la serviciu sau față de familia ta, crezi că ești îndreptățit să procedezi așa ? Sau poate că ai fi obținut rezultate mai bune și relații mai frumoase acționând într-un mod mai pașnic ? Încearcă !
Nu vei mai avea sentimente de vinovăție după închiderea conflictului, iar prezența ta va fi mult mai apreciată și dorită.
Tu ce crezi despre acest subiect ?
Ai avut momente în viață în care ți-ai dat seama că un coeficient mare de inteligență academică (IQ) nu poate rezolva anumite situații dificile ?
Scrie-mi aici sau la adresa de mai jos, despre acest subiect sau despre ceva care te frământă pe tine.
Cu drag, Magdalena
P.S. Ajută-ți prietenii trimițându-le acest mesaj.
Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca
www.magdalenaciuca.ro
contact@magdalenaciuca.ro
YouTube : https://bit.ly/magdalenaciucaYT