Cum alegem partenerul ?

Cu mulți ani în urmă am urmărit la tv. o emisiune despre beneficiile hipnozei în rezolvarea diferitelor probleme de sănătate.

Dar invitatul emisiunii, un binecunoscut psihoterapeut, ne-a vorbit și despre cât de mult folosim sugestia și autosugestia pe parcursul unei zile, astfel încât ne putem determina nouă (sau altora) anumite comportamente.

Ceea ce mi-a atras atenția a fost ideea că putem induce starea de îndrăgostire oricui, dacă suntem atenți la reacțiile acelei persoane, la limbajul verbal, nonverbal și pareaverbal. Adică putem crea, ca într-un laborator, această stare.

Cu alte cuvinte, oamenii sunt cuceriți (interesați) de noi dacă le oferim ceea ce ei își doresc să audă, să vadă, să simtă din partea noastră.

Inspirată de această idee mi-am dat seama cât de folositor este să introduc în programul Magia Feminității în Cuplu, un capitol special despre Tipologiile (clanurile) de Bărbați.

Cunoașterea clanului din care face parte bărbatul nostru (de la naștere), ne permite să-l înțelegem mai bine și să-l acceptăm așa cum este, cu toate virtuțile și limitările lui. Cunoscând felul cum este construit, noi femeile, îi putem oferi ceea ce așteaptă de la noi. Primind ceea ce are nevoie, va avea și el tendința de a ne oferi ce ne dorim.

Reprezentanții fiecăruia din aceste clanuri masculine au nevoi dominante intelectuale, energetice, emoționale și senzoriale. În funcție de ele un bărbat caută o anumită femeie tot așa cum o femeie alege un anumit bărbat.

Bărbații nu-și vor face timp să dezvolte lucruri pe care nu le fac bine, spre deosebire, de femei care sunt mai flexibile și pot să-și dezvolte acele energii ce nu s-au manifestat pronunțat în ele, în virtutea educației sau prin naștere.

Avantajul nostru, ca femei, dar și un fel de sarcină ( 😉 ) este de a face ceea ce un bărbat nu poate face (decât într-o mica măsură) și anume: de a fi flexibile, adaptabile, schimbătoare, în funcție de context.

De aceea o femeie, atunci când este familiarizată cu cele 4 stări principale: iubita, regina, fetița și stăpână a caseise poate adapta la orice bărbat, înțelegând care sunt stările la care acesta se așteaptă de la ea.

Dar pentru o mai bună înțelegere și recunoaștere a fiecărei tipologii de bărbat, am făcut pentru cursantele mele, o descriere a fiecărui clan în parte, privind:

  • valorile ce îi caracterizează
  • comportamentul de abordare indicat pentru femeie pentru a se face plăcută
  • locul unde poate fi găsit
  • genul de femeie preferat de fiecare (atitudine, îmbrăcaminte, coafură, machiaj..)

Pentru că, degeaba ai anumite așteptări de la el, dacă în mod nativ nu este înzestrat cu așa ceva.

Felul în care ne alegem partenerul de viață, diferă de la bărbat la femeie.

Femeile atrag în viața lor bărbații care pot trezi în ființa lor acele părți care în momentul respectiv sunt mai puțin vizibile.

Bărbații, caută o femeie în care există ceva ce lui îi lipsește. De exemplu un bărbat care manifestă simțul practic și logica caută o femeie în care se manifestă emoțiile și sexualitatea.

Așa cum femeile sunt dominate de unul din elemente: pământ (Stăpâna), aer (Regina), apă (Fetița), foc (Iubita) – la fel și bărbații auși simt puterea și dominația caracteristicilor acestor elemente, în funcție de modul în care sunt construiți.

Bărbații au două elemente definitorii. Combinarea acestor elemente îi transformă pe unii în generali iar pe alții în artiști, în poeți. Pe unii în oameni de știință iar pe alții în negustori și profesori.

Pentru că, de fapt, acestea sunt cele 4 Tipologii (clanuri): clanul conducătorilor, clanul negustorilor, clanul creatorilor, clanul descoperitorilor.

Din studiile făcute, s-a constatat că un bărbat se simte atras de o femeie în rolul de Regină (din dorința de a cuceri ceva provocator), dar se va căsători cu o femeie care este predominant în rol de Fetiță.

Pentru acest motiv, alături de cele 4 Tipologii de bărbați am făcut în această întâlnire și o descriere a rolului de Fetiță.

De ce este nevoie să-ți însușești acest rol ?

Pentru că orice bărbat, indiferent cărei tipologii îi aparține, își dorește să vadă în femeia lui (printre altele) Fetița neajutorată dar plină de iubire, care are nevoie de protecțialui, care îl admiră, îl ascultă cu entuziasm și crede cu tot sufletul în capacitatea lui de a schimba lumea.

Pentru a intra mai ușor în acest rol, am oferit cursantelor Meditația de conectare cu elementul “apa” , definitoriu pentru starea de Fetiță.

Iar pentru cele care sunt predominant în acest rol și au unele probleme (pentru că nu au asimilat, încă, celelelte roluri) am oferit două exerciții energetice folositoare :

  1. Cum să scapi de suferințele din dragoste
  2. Ieșirea din cercul de foc al iubirii (pentru acea iubire obsedantă, chinuitoare, de multe ori neîmpărtășită)

Dacă îți dorești să intri în program, este nevoie să ne întâlnim mai întâi într-o consiliere (gratuită) online.

Pentru cele care vor să cunoască ultimele subiecte discutate pe pe grupul privat de Facebook destinat femeilor “Relația de Cuplu Dorită”, în săptămâna 6-12 noiembrie am vorbit despre:

💚 Capcanele Respectului și Iubirii de Sine

💚 În ce parte a zilei se anunță veștile neplăcute

💚 Nu deveni o durere

💚 Metoda Rosie Rodriguez

💚 SEXUALITATEA între 40 și 120 de ani

💚 Folosește-ți imaginația

🎁Membrele acestui grup beneficiază, deja, de o consiliere gratuită pe subiectul CUPLU.

Dacă nu ai făcut-o până acum, poți cere intrarea pe grup aici:

https://www.facebook.com/groups/relatiadecupludoritadetine

Bărbații pot găsi, aproximativ aceleași subiecte în grupul destinat lor “Vizuina Bărbatului”, aici :

https://www.facebook.com/groups/vizuinabarbatului

Cu drag, Magdalena

P.S. Mulțumesc că dai mai departe informația !

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : https://bit.ly/magdalenaciucaYT

TIC-TOC : http://bit.ly/3KRN1hv  

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *