Corpul îți vorbește

Cu mulți ani în urmă am intrat într-un experiment de detoxifiere a corpului, timp de 7 săptămâni. Asta însemna, pe lângă alte proceduri pe care le făceam dimineața și seara, o renunțare completă, în primul rând, la tot ce înseamnă : carne, lactate, zahăr, cafea ..

Toate ca toate, dar nu știu dacă vă puteti închipui ce simte un om (eu) care renunță brusc la dulciuri, având în vedere că până în acel moment fiecare masă se încheia cu ceva dulce.

Astfel, meniul meu zilnic s-a transformat într-o dieta formată strict din vegetale (mai mult frunze), fructe (struguri, mere, grapefruit), pâine făcută în casă și apă cât cuprinde.

Am trecut prin tot felul de stări, mai ales la început când corpul meu a primit un șoc. În primele 3 zile, am băut doar o limonadă (2 l / zi) făcută dintr-un amestec de apă minerală carbogazoasă, suc de mere, miere și zeamă de lamâie. Atunci, în prima săptamână, am pierdut brusc 5 Kg în special în circumferință (talie, șolduri,..). Nu-mi doream asta, pentru că aveam doar 52 Kg. A trebuit să-mi ajustez fustele cu ace de siguranță ca să nu-mi cadă.

Nu vă dau prea multe amănunte pentru că n-aș vrea ca cineva să încerce această rețetă pe propriul corp. Ai nevoie de susținere emoțională și mentală .. ca să treci prin așa ceva.

Eu nu am avut. Ba mai mult, am fost refuzată brutal, pe motivul că “Ți-am dat scris tot ce ai de făcut, doar n-o să mă sâcâi acum cu întrebări în fiecare zi … ”

Nu doream s-o sâcâi, dar vroiam să aflu dacă este normal tot ce simt, sau ar trebui să mai fac ceva. Am rugat-o să dea numărul meu de telefon celor care vor cumpăra programul acesta, să-i pot susține moral.

Pe vremea aceea nu începusem formarea ca psihoterapeut, dar optimismul meu combinat o tenacitate nativă m-au făcut să duc până la capăt programul, fără să mă abat sau să renunț.

După stările de rău, de sfârșeală în care abia mă târam către serviciu, a urmat o perioada de acalmie, o liniște interioară cum nu mai întâlnisem pâna atunci. Știi, acea stare de ZEN atât de căutată și dorită de mulți. Parcă pluteam, nimic nu mă tulbura, aveam mult mai multă răbdare cu mine și cu ceilalți și o imensă putere de muncă.

Părea că găsisem un izvor de energie care curgea de dimineața până seara, când la ora 22, după ce terminam toate procedurile de seară, dădeam stingerea pentru somn. La ora 5 eram trează pentru a avea timp să-mi fac programul de detox destinat dimineții și să las totul curat înainte de a pleca la serviciu. Deși mă trezeam devreme, mă simțeam odihnită și echilibrată

Odată trecută prin acest experiment, am înțeles cât de mult este influențată starea emoțională și energia, de stilul de alimentație și de odihnă, ales.

Și am mai înțeles că totul se petrece în mintea noastră. Dacă acolo suntem stăpâni și liniștiți, atunci reușim exact ce ne-am propus.

De fapt, în acea perioadă de 7 săptămâni de DETOX mi-am dat seama că ceea ce sabotează orice program de piedere în greutate sunt în principal :

  • FRICA sub toate aspectele ei, care se rezumă în final la o singură frică, frica de moarte
  • OBICEIURILE alimentare (sau de altă natură) nocive, la care nu vrem să renunțăm, din diferite motive
  • EMOȚIILE neplăcute pe care încercăm să le anihilăm prin mâncare, în loc să le conștientizăm și să le rezolvăm prin alte mijloace

Azi voi vorbi doar despre FRICĂ, pentru că mi s-a indus acest sentiment încă din copilărie, pentru a mă face să fiu ca majoritatea, să renunț la silueta mea (de care am grijă și acum) pe motivul că “cei slabi se îmbolnăvesc mai ușor și mor mai repede”.

Ei bine, uite că n-au reușit să mă sperie. Cum n-au reușit să mă convingă nici cu zicala “grasă și frumoasă”  (numai bună de luat acasă ?)

Norocul meu a fost că tot timpul am citit, am experimentat pe mine ceea ce alții nu îndrăzneau, iar ceea ce a funcționat am dat mai departe.

Așa am aflat că este greuafli care sunt limitele corpului uman, că el, corpul are inteligența lui și poate folosi resurse nebănuite.

Doar mentalul îl poate pune la pământ, atunci când frica își face apariția cu, dar mai ales fără motiv.

Una dintre aceste revelații a fost descoperirea unei categorii de persoane care nu mai consumă alimente, breatharienii, care se hrănesc doar cu prană (esența vieții). Procedeul, etapele, prin care se ajunge la această performanță este descris de Jasmuheen în cartea A trăi cu lumină – Alimentația Pranică.

Ea însăși, a ajuns să facă parte din această categorie de ființe, după ce a trecut prin perioada de alimentatie vegetariană.

Acest procedeu poate avea succes doar în cazul în care acea persoană, care se înscrie în program, este încrezătoare 100% că va funcționa, eliminând toate celelalte convingeri contrare. Chiar și cu acest îndrumar în mână (cartea lui Jasmuheen) este bine să nu experimentezi așa ceva DACĂ NU CREZI 100% că la tine va funciona.

Eu nu am avut curiozitatea de a încerca această experiență, așa că nu pot vorbi despre veridicitatea metodei.

Dar, îți recomand să citești cartea scrisă de Jasmuheen “A trăi cu lumină – Alimentația Pranică”, pentru a scăpa de FRICA ce bântuie mai ales în țările lumii a treia dominate de foamete și sărăcie, socotind-o ca pe o ALTERNATIVĂ pe care o poți pune în aplicare în caz de … nevoie.

Dacă greutatea este unul din subiectele de interes pentru tine, te invit să stăm de vorbă într-o consiliere gratuită timp de 15 minute, în online prin zoom. Sâmbătă am parcurs, alături de cursantele mele Modulul 3, din cursul Păstrează-ți Strălucirea (https://magdalenaciuca.ro/produs/pastreaza-ti-stralucirea/ ) dedicat obținerii greutății dorite, astfel că te ajuta și pe tine dacă îți dorești. Este vorba de o metodă cu 4 Reguli simple care te pot duce la o scădere în greutate,  fără să te înfometezi și fără să renunți la alimentele preferate.

Metoda te ajută să cunoști nevoile corpului tău, pentru a consuma doar atât cât îi este necesar.

Nu-mi povesti în scris care sunt provocările tale, sau prin ce treci acum. Răspund doar celor care vor o programare la această consiliere gratuită. După programare ne vom întâlni online, pe zoom și îmi spui acolo despre ce este vorba.

Te îmbrățișez cu drag, Magdalena

P.S. Îți mulțumesc dacă trimiți acest mesaj celor care au nevoie de el !

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube :

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *