Puterea unui parfum !

 Cândva am stat de vorba cu un prieten. Am avut ca subiect de discuție o temă fascinantă : “femeia și puterea ei de seducție”.

Spunea că nimic nu-l dezamăgește mai mult ca o femeie care a omis să adauge prezenței sale un strop de parfum. Susținea că : “ o femeie care nu miroase în nici un fel, își anulează din start și celelalte atuuri ”.

Nu știu dacă ar trebui să-i dau dreptate în totalitate. Dar știu că cei care fac parte din industria parfumurilor, de la creatorii de arome până la vedetele alese pentru a le face reclamă, au intuit locul important pe care îl ocupă parfumurile în viață oamenilor.

Povești incendiare despre femei celebre, au influențat piața consumatorilor, crescând profiturile creatorilor de parfumuri. A rămas memorabilă declarația binecunoscutei Marilyn Monroe, că se „îmbracă” doar cu Chanel când merge la culcare.

Dacă nu ar fi atât de importante aceste produse, oare de ce o binecunoscută firma a plătit fabuloasa suma de 7 milioane de dolari unui actor faimos (Brad Pit) pentru a face reclamă parfumului său ?

Da, parfumurile sunt la fel de importante ca și restul lucrurilor care îți întregesc apariția în societate : îmbrăcăminte, coafură, comportament, limbaj (verbal, paraverbal, nonverbal) …

Parfumul este amprenta ta olfactivă, alături de celelalte lucruri pe care le-am menționat.

Te caracterizează ca personalitate, vorbește despre educația ta, despre temperamentul tău.

Dar mai ales, vorbește despre cât de mult te cunoști și cât de autentic(ă) ești în ceea ce vrei să spui despre tine. 

Atunci când alegerea este făcută doar pe motivul că „se poartă” sau că „este la modă” și nu pentru că ți se potrivește, ai să simți că nu te însoțește bine acel parfum. Ca și cum te afli într-o mașină luxoasă purtând pantofi scâlciați.

În ceea ce mă privește, am adunat în timp câteva parfumuri, tot încercând să-mi găsesc esență potrivită. Le folosesc în funcție de anotimp, momentul zilei (dimineața / seara). Și nu în ultimul rând, de starea de spirit în care mă aflu sau cea pe care vreau să o obțin.

Până nu demult credeam că nu voi găsi o esență despre care să spun : “ asta este a sufletului meu”.  Eram convinsă că nu pot ajunge la așa ceva decât dacă apelez la un parfumier pentru a-mi crea pe comandă ceva potrivit. Și totuși am găsit !

Este vorba despre OUD Luxury Limited Edition de la My Geisha – creația Denisei Tănase. Nu seamănă cu nimic (așa cum se întâmplă cu unele parfumuri de firmă, cu pretenții).

Combinația aromelor de : lemn de trandafir, mosc, lemn de santal, vanilie și condimente (șofran, piper, scorțișoară ) pur și simplu m-a cucerit.

Prima dată când l-am aplicat pe piele, am simțit cum mi se luminează față și fără să vreau am zâmbit. Ca și cum mintea mea ar fi recompus imaginar o amintire frumoasă. Este un parfum unisex cu efect afrodisiac.

Chiar dacă este ceva mai scump (dar nu dintre cele mai scumpe de pe piață), își merită toți banii atât prin conținut cât și prin prezentarea prețioasă, având un ambalaj corespunzător.

Dacă vrei să intri în atmosfera poveștilor din “1001 de nopți” încerca-l :

https://www.mygeisha.ro/my-geisha-oud-luxury-edition?tracking=5ab4fb38cab35

Spune-mi, tu ți-ai găsit parfumul potrivit ? Care este acela ?

P.S. Trimite și prietenilor tăi acest mesaj și află ce preferințe au. Vei știi ce cadou să alegi pentru ziua lor de naștere sau onomastică.

Cu drag,

Magdalena

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

Contact@magdalenaciuca.ro

Tel. 0726 201 149

2 thoughts on “Puterea unui parfum !”

  1. ADINA MIHAELA ZAHARENCU

    Buna Magda 🙂 ce ma bucur ca ai revenit ! esti tare daca ai reusit sa rezolvi si problema cu virusii ! mi-a placut articolul acesta mult cu parfumul si mi-am dat seama cat de important este un parfum…ultima intalnire la o cafea a fost cu un domn care avea parfum dar unul care m-a respins instant, ca sa vezi ce putere are un parfum :))) felicitari pentru tot ceea ce creezi !

    1. Mulțumesc Adina pentru cuvintele frumoase ! Nu am rezolvat problema pe acel site, dar am început să-l construies pe acesta cu ajutorul unui specialist inimos care lucrează „zi lumină la el”. Va fi mult mai frumos decât site-ul vechi și va conține și pagini noi, printre care și un shop cu serviciile și produsele mele.
      Cât despre parfum, eu sunt foarte influențată de mirosuri și ceea ce povestești tu am pățit și eu. Chiar dacă era dat cu un parfum scump, mi-am dat seama (din alegerea pe care a făcut-o) că are ceva în personalitatea lui care nu se potrivește cu a mea. Uite ce ușor câștigi timp pierdut aiurea !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *