Povești la gura sobei – Sfetnicul interior

A fost odată …” Cu aceste  cuvinte încep poveștile și odată ce au fost spuse, se deschide o lume fermecată care te invită într-o călătorie plină de emoții.

Trăiești imaginar toate aventurile prin care trec eroii acelui basm, mintea se deschide sub influența metaforelor și face posibilă preluarea înțelepciunii chiar și din cele mai banale experiențe de viață.

Și tot ca într-o poveste, persoana care o ascultă se lasă inspirată și găsește soluții pentru a transforma anumite aspecte ale vieții sale.

Povestea de azi este despre sfetnicul interior.

“A fost odată un fermier care şi-a dat seama că şi-a pierdut ceasul în fân. Nu era un ceas oarecare. Pentru fermier acest ceas avea o valoare sentimentală..

După o lungă cautare prin hambarul cu fân el a renunțat. Afară era un grup de copii. S-a îndreptat catre ei şi le-a spus că cel care va gasi ceasul va primi un premiu deosebit.

Auzind asta, copiii s-au dus in hambar şi au început să caute peste tot. Când toți erau pe punctul de a renunța, un copil a venit la fermier şi l-a… rugat să îl lase singur în hambar pentru a cauta ceasul.

După puțin timp, băiatul s-a întors la fermier cu ceasul în mână.

Fermierul a ramas uimit şi l-a întrebat:

– Cum ai reuşit să-l găseşti? Eu şi ceilalți copii îl cautam de foarte mult timp.

Băiatul i-a raspuns:

– Nu am făcut nimic special. M-am aşezat şi am început să ascult. În linişte am auzit clinchetul acelor de ceas, iar apoi am mers in direcția indicata de sunet”.

Vocea interioară este un bun sfetnic și este bine să-i dăm ascultare atunci când luăm o decizie. Ne va arăta întotdeauna drumul corect. Fă sonorul mai mic pentru vocile care vin din exterior pentru a-l auzi mai bine pe sfetnicul interior !

Dumnezeul din noi ne vorbeşte tot timpul, trebuie doar să-l ascultam…

Dacă ai avut și tu un moment când l-ai ascultat povestește-mi-l și mie !

Sunt nerăbdatoare să-l aflu 🤗

Cu drag, Magdalena

 P.S. Ajută-ți prietenii trimițându-le acest mesaj.

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube: https://bit.ly/magdalenaciucaYT

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *