Întâlnirea de vindecare a Copilul Interior

Da, el COPILUL există acolo, alături de adultul din tine – chiar dacă tu crezi că ai scăpat de el după vârsta de majorat. Și mai mult decât atât, el ne influențeză de acolo, din zona inconștientului, manifestându-se în prezent prin felul în care gândim, suferim, iubim

Se manifestă frumos ajutându-te, sau mai puțin frumos creând dizarmonie în viața relațională în funcție de felul în care se simte tratat.

Atunci când este mulțumit, când se simte apreciat, validat, în siguranță, este fericit si se simte liber. Este plin de energie, de creativitate și se bucură de tot ce-i oferă viața.

Dar când ceva din prezent se aseamănă cu un moment dureros din copilărie, când s-a simțit : neglijat, respins, abandonat, nedreptățit, nevalorizat … acest COPIL INTERIOR își va arăta nemulțumirea pretinzând vehement, cu încăpățânare și de multe ori fără discernământ ceea ce crede că i se cuvine.

De multe ori face acest lucru chiar dacă ceea ce pretinde de la alții, sunt de fapt lucruri pe care ar putea să și le ofere singur.

Felul în care o face este tipic al unui copil, prin manipulare, minciună, cu forța – că doar a învățat toate aceste șiretlicuri (țipete, crize de isterie cu bătut din picior și trântit pe jos, …) înca de pe vremea când își exercita puterea în fața adulților care se ocupau de creșterea și educarea lui.

Un adult este asumat și responsabil, are curajul și știe să ceară în mod politicos și explicit ceea ce-și dorește fără să se impună cu forța, pentru că este conștient că nu i se cuvine totul și nu are dreptul de a încălca liberul arbitru al celuilalt

Totuși, când sunt copleșiți emoțional, oamenii tind să revină la strategiile din copilărie pentru a-și satisface nevoile. Atunci când mintea este suprasolicitată, este natural să cauți o evadare, dar de multe ori soluțiile găsite nu sunt cele ale unui om matur stăpân pe emoțiile sale. Când te simți o victimă a unui eveniment sau a unei persoane, adu-ți aminte că acel COPIL INTERIOR a preluat conducerea.

Ai nevoie și este foarte important să îți vindeci copilul interior, să stabilești o relație de iubire și de înțelegere cu el. Acest exercițiu te va ajuta să-l întâlnești și să-l asiguri de iubirea, ocrotirea și recunoștința ta.

Accesează această meditație vindecătoare aici : https://youtu.be/wWa_Wv8eiU8

Cu drag, Magdalena

 P.S. Te felicit că distribui acest mesaj celor care au nevoie de el !

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *