Relația de Cuplu, o Corabie

Pe vremea când oamenii se deplasau cu ajutorul corăbiilor (ca și azi în cazul vapoarelor) echipajul era instruit pentru o varietate de situații și responsabilități, fiecare membru al echipajului având rolul său specific și contribuind la buna funcționare a navei.

Dacă ar fi să comparăm relația de cuplu cu o corabie, ar fi de dorit ca cei doi să știe la ce să se aștepte și ce au de făcut, când pornesc la drum.

Această lipsă de informații, îi face pe unii să renunțe la călătorie (căsătorie/relație) încă de la primele semne de disconfort. Aici vorbim despre acele persoane care se urcă în această corabie având niște convingeri nerealiste, de genul :

  • Dacă există iubire nu există certuri
  • Daca este sufletul pereche îmi va îndeplini toate dorințele, nevoile…
  • Dacă mă iubește, mă acceptă așa cum sunt (a se citi cum am devenit..): dependent de X (alcool, pornografie, …), neîngrijit, nepăsător, egoist, …

Când apare primul conflict, unul dintre cei doi (sau chiar amândoi) încep să creadă că alegerea a fost greșită sau, mai mult de atât, că a fost păcălit conform zicalei “pe dinafară e vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”.

Acel “nu mai ești ca la început”, dă impresia că vina neînțelegerilor o poartă doar acel CINEVA pe care l-a ales. Dar, cel care emite această învinuire uită (sau nu observă) că nici el nu mai este ca la început.

Și este firesc. Fiecare dintre noi oferim celuilalt, la începutul relației, mai mult din potențialul nostru (cine am putea fi) și mai puțin din persoana reală cea de toate zilele.

În realitate, violența conjugală – verbală sau fizică – este o creație a celor doi. Ei sunt generatori ai conflictului și victime în același timp.

Dar asta se întâmpla doar în acele relații în care partenerii NU cunosc etapele prin care este normal să treacă un cuplu obișnuit:

1.Perioada de îndrăgostire, sau luna de miere

2.Lupta pentru putere, în care fiecare încearcă să se adapteze, dar și să obțină „partea leului”. Multe cupluri rămân înțepenite în această etapă trăind într-un continu conflict. Sau se despart

3.Perioada de stabilizare în care se încearcă o împărțire a puterii

4.Apariția iubirii adevărate, odată cu asumarea angajamentului în construirea relatiei

5.Formarea Legăturii trainice

Mi s-a părut firesc să le vorbesc despre aceste etape unor femei interesate de o relație de cuplu frumoasă și longevivă – respectiv cursantelor mele din programul „Magia Feminității în Cuplu”.

Fiecare dintre aceste etape enumerate mai sus, este caracterizată de o dinamică specifică și necesită anumite acțiuni, care să ajute la formarea acelei legături trainice și să evite despărțirea.

Pentru 15 februarie pregătesc un Master Class gratuit destinat exclusiv femeilor singure, sau care se simt singure în relația lor de cuplu.

Dacă te afli în acest moment, în una dintre situațiile de mai jos, te invit la această întâlnire:

  • Dacă ești singură de mai mult timp și nu înțelegi de ce, încercările de a avea și a menține o relație au fost un eșec;
  • Dacă în cuplu tău (cu sau fără căsătorie) a apărut răceala fizică și emoțională, te simți singură, neînțeleasă, neiubită ..ca și cum ai trăi lângă un străin
  • Dacă ai certuri interminabile, de care ești făcută vinovată
  • Dacă simți că între voi a apărut o altă femeie care vrea să-ți ia locul, dar tu vrei să-ți recucerești bărbatul pentru că îl mai iubești
  • Dacă atmosfera în casă a devenit atât de apăsătoare încât te gândești tot mai des la divorț, sau ți-a propus chiar EL divorțul

Fă-ți timp pentru tine în această lună a îndrăgostiților💕 și vino la Master Class-ul din 15 februarie ora 18. Viața ta se poate schimba radical în bine, chiar din această  zi.

Știi și tu că orice nemulțumire în plan personal poate afecta și celelalte arii ale vieții, chiar daca acolo nu sunt probleme.

Înscrie-te aici:  

Te îmbătișez,

Magdalena

P.S. Mulțumesc că dai mai departe informația !

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : 

TIC-TOC :  

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *