Azi este cea mai importanta zi

Nu amâna pentru mâine ! Azi este cea mai importanta zi, cea mai bună ocazie pentru a face exact ce îți doresti.

Nu păstra nimic pentru altă dată !

Fă din fiecare zi o sărbătoare, ești amfitrionul zilei tale în care inviți exact pe cine vrei tu. Pregatește pentru invitații tăi : cuvinte frumoase, emoții și priviri calde, primitoare.

Când eram copil, la zile festive atunci când părinții mei aveau musafiri, erau așezate pe masă cele mai prețioase tacâmuri și paharele de cristal. La vremea aceea era un fel de mândrie și totodată un semn de prețuire pentru musafiri, să-i servești din cele mai scumpe tacâmuri.

Am ajuns adult și toate aceste obiceiuri și-au pierdut sensul. Mi-am dat seama că cea mai importantă persoana din viața mea sunt eu. Eu sunt singura ființă care mă însoțește la bine și la greu pâna în ultima clipă a vieții. Pe restul nu pot conta, pot dispare din diferite motive.

Și atunci cum să nu onorez aceasta persoană, acest EU, cu tot ce cred ca este mai bun si mai plăcut. Nu mai păstrez lucrurile bune pentru altcineva, sau pentru altădată.

Așa că, daca azi am chef să manânc în farfurii din porțelan fin și să beau din pahar de cristal, așa voi face. Mâine s-ar putea să mă atragă să mănânc într-o strachină de lemn și să beau dintr-o ulcică de pământ… Pe principiul că, oricât de bune ar fi, nu poți mânca icre de Manciuria în fiecare zi cu aceeași placere.

Și pot să spun că mă bucur de două ori : odata pentru că îmi face plăcere sa aleg eu pentru mine, nu alții, a doua pentru că mi-am dat voie să încalc un cod (nescris) al familiei, moștenit transgenerațional, de genul : „ asta se face” / „asta nu se face”.

La fel procedez și cu oamenii.

Invit în viața mea oameni alături de care mă simt bine, pe care îi admir, de la care am ce învăța, față de care pot fi eu însămi.

Bine, bine, asta cu oamenii îmi iese doar în măsura în care sunt și eu agreată de ei. 😊

Dar, îmi dau voie să încerc, fără a avea așteptări.😉

Știu că pot pleca și mâine de pe AICI fără regrete, că am omis să (încerc să) fac ceva în care am crezut.

Nu mai amâna să faci ce-ți place !

Există o vârsta la care ajungem să facem bilanțul. Se spune că oamenii, în preajma morții,  regretă mai puțin ceea ce au făcut greșit, decât ceea ce ar fi vrut să facă dar n-au făcut pentru că le-a fost frică.

Uneori, acea ocazie specială pe care o aștepți pentru a te bucura de ceva/cineva, s-ar putea să nu mai apară. Ca în înregistrarea de mai jos :

Tu ce părere ai despre cele de mai sus ?

Ți-a ramas ceva neîndeplinit de pe lista dorințelor tale ?

Dacă te pot ajuta, scrie-mi !

P.S. 😎😍Nu uita să dai mai departe mesajul ! Cineva care are obiceiul sa amâne, are nevoie de el 🥰

Cu drag, Magdalena

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

contact@psiholog-de-suflet.ro

YouTube :

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *