Universul lucrează pentru dorința ta

Universul lucrează pentru dorința ta

Este o teorie îmbrățișată de multă lume în prezent, dar uneori nu este suficient de bine explicată.

Într-adevăr Universul te ajuta să-ți îndeplinești dorința. Dar nu te aștepta să se întâmple asta doar pentru simplul fapt că îți dorești.

Acțiunea este cea care te ajută să ajungi acolo unde vrei și tot acțiunea te face să depășești obstacolele de moment.

Ești dispus să treci la acțiune ?

Adesea așteptăm să atingem fundul mării pentru a ne da seama că mai avem puțin și ne înecăm. Schimbarea nu este ușoară și la fel de greu este să ne asumăm că suntem responsabili pentru situația neplăcută în care ne aflăm.

Este foarte greu să-ți aduni puterile pentru a ieși la suprafață atunci când stai cu picioarele chiar pe fundul mării. De cele mai multe ori ești sleit de puteri și îți lipsește energia necesară pentru a te mișca de acolo. Mulți oameni se află în această situație, iar unii chiar se ineacă.

De aceea vin către tine și te rog să nu aștepți până te scufunzi de tot. Primești (toți primim) multe semnale din partea vieții, înainte de a începe să dispari de la suprafață. Sunt semnale care îți spun că ai nevoie de o schimbare și este cazul să te miști de acolo.

Nu ignora aceste semnale, nu încerca să reduci la tăcere zgomotul făcut de ele !

Nu rămâne ancorat în durere. Nimeni nu moare când se aruncă în mare, ci pentru că ajunge pe fundul ei și rămâne acolo.

Putem fi într-o stare de șoc atunci când ni se întâmplă ceva care seamănă cu o nenorocire, ne putem simți imediat dezorientați. Dar după acel moment avem obligația, față de noi, de a ieși de suferință.

Dacă nu o facem atunci, ne vom obișnui cu suferința, așa cum unii se obișnuiesc cu durerea de dinți și nu apelează la stomatolog decât în momentul în care situația s-a agravat foarte mult și este în pericol pierderea dintelui.

De ce nu îndrăznim să ne mișcăm din locul care ne pricinuiește durere ?

Iată doar câteva motive :

  • Îți lipsește încrederea în sine in capacitatea de a gândi, de a face față provocărilor, încrederea că valorizezi mai mult sau la fel de mult precum alții, că ai dreptul de a fi iubit și fericit, dreptul de a primi și a te bucura de tot ce este mai bun. Fără încredere în sine orice vei începe, inclusiv refacerea unei relații de cuplu, nu vei duce la bun sfârșit. Vei abandona, ți se va părea că nu ești în stare, că nu ești la nivelul celor care au reușit
  • Îți lipsește respectul de sine, iar din acest motiv ești vulnerabil în a accepta lipsa de amabilitate din partea altora, abuzul sau exploatarea lor, ca pe ceva firesc – pentru că le transmiți inconștient un mesaj despre felul în care te respecți tu, iar ei doar se conformează mesajului tău
  • Îți lipsește iubirea de sine. Dacă tu nu te iubești pe tine, oricâtă iubire îți va arăta altcineva nu o vei simți ca fiind suficientă. Este ca și cum ai pune apă într-un vas spart, care nu se va umple niciodată. Și vei avea în permanență teama că pierderea acelei persoane va însemna pierderea valorii tale și instalarea nefericirii. Când te iubești, nu ai sentimentul că îți lipsește ceva, primești ușor și oferi ușor iubire pentru că știi că aceasta este din abundență atât în interiorul tău cât și în jurul tău.
  • Uneori suntem ținuți în acea suferință de așa-ziși prieteni care ne „îndulcesc” traiul acolo pe „fundul mării”, crezând că în felul asta ne ajută.

Pentru tine cine este acest prieten, cine te însoțește în starea de încremenire plângându-ți de milă ?

Chiar dacă apreciezi gestul acelei persoane ca fiind unul cu bune intenții, te rog să mă crezi că nu îți face un bine când te lasă să rămâi în starea de victimă, iar tu accepți asta. Atitudinea de victima te sleiește de puteri, îți consuma energia necesară acțiunii.

Pe tine cine te sfătuiește ?

Dacă nu ar fi acea ființă care îți aduce o stare de confort ca să poți suporta iadul în care te afli, ce ai face ?

Ai rămâne în continuare doar un simplu spectator în viața ta, fără să faci nimic ?

O clientă cu probleme în relația de cuplu își dorea să vină la consiliere și chiar să intre într-un program de mentorat pe termen lung, dar s-a răzgândit. Pentru că a apărut la orizont o ceartă cu partenerul și considera că nu este suficient de liniștită pentru a veni la o discuție pe problemele ei.

Sunt momente de criză în care ai ocazia să pui ordine în niște lucruri care trenează de mai mult timp și este un semnal că ai nevoie să acționezi. Dacă nu o faci atunci, te afunzi din zi în zi în suferință și la un moment dat pierzi contactul cu realitatea. Este momentul acela în care situația scapă de sub control.

Chiar este și o zicere : „ mai bine plângi la psiholog, decât să ajungi să râzi la psihiatru”. Pentru că dacă ai ajuns la psihiatru înseamnă că ai nevoie și de tratament, pe lângă consilierea psihologică.

Dacă locul în care te afli nu-l poți schimba – din diferite motive – caută să înfrumusețezi acel loc. Fă în așa fel încât acel loc să devină plăcut pentru toată lumea din acel spațiu.

Din acest motiv recomand oricărui cuplu aflat în dificultate să nu renunțe la relația lor. Dacă între ei au existat cândva sentimente frumoase, această relație poate reinvia, chiar sub o formă mult mai frumoasă.

În mod simbolic vechea relație moare pentru că nu mai aducea nimic bun nici unuia dintre ei, dar se naște o nouă relație pe niște valori mai stabile și mai trainice.

Dacă ești partea feminină din cuplu și simți că relația ta nu este ceea ce îți dorești, dacă există Certuri, Răceala Fizică și Emoțională, Lipsa de apreciere, răspunde cu DA la acest mesaj, pentru a te programa la o consiliere gratuită cu mine, online.

Este vorba despre ce am scris mai sus >>> Cum poți înfrumuseța locul  în care te afli, respectiv  Relația de cuplu.

Te îmbrățișez cu drag,

Magdalena

P.S. Dă mai departe informația celor care au nevoie de ea !

Cabinet individual de psihologie ∞ Magdalena Ciuca

www.magdalenaciuca.ro

contact@magdalenaciuca.ro

YouTube : 

TIC-TOC :   

2 thoughts on “Universul lucrează pentru dorința ta”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *